At World's End is de derde uit de Pirates of the Caribbean en heeft hopelijk geen introductie nodig. Bij een nieuwe film, hoort een nieuwe game, en aangezien de Pirates-trilogie aardig wat fans heeft opgetrommeld blijven deze ook niet achter om de game te kopen. Veelbelovende graphics, 2 films verwerkt in 1 game, spelen als Jack, Will, en meer crewleden? Dat vergt wel heel veel werk. Wat is de eerste indruk van de game?

Wat gamers het meeste aansprak, was de verhaallijn. Niet alleen de 3e film, At World's End, wordt vertolkt, maar ook de 2e, Dead Man's Chest. Die 2 verhalen wekken ideeën van lang speelplezier op bij de meeste gamers, maar hier volgt alweer het eerste negatieve punt: het verhaal van de 2e film zit grof in elkaar geprutst met missende scenario's (waaronder het Kanibaleneiland) en is voor elke gamer geen uitdaging om in meer dan 3 uur uit te spelen. Laat ik jullie er even op wijzen dat ik niet verder ben dan ná het stelen van de sleutel van Davy Jones, maar als het tempo van de gameplay zo doorgaat zijn we snel klaar.

Het verhaal mag dan een beetje snel gaan, er zijn gelukkig wel veel personages om als te spelen. Tenminste, op specefieke locaties, zoals op de Black Pearl of the Flying Dutchman. Je kan spelen als Jack, Will, Mr. Gibs, Elizabeth en nog veel meer personages. Maar deze personages voelen, ookal hebben ze erg verschillende karakters, allemaal hetzelfde aan. Jack's gameplay zou veel anders in elkaar moeten zitten als die van Will, aangezien Jack nogal loco-toco is in de films. Maar alleen z'n loopje is kenmerkend, als je tenminste stapvoets loopt, en niet rent, want ook dat is hetzelfde als Will's rennetje. Zouden deze mensen geen verschillende gameplay moeten hebben? Ik vind van wel.

Ik mag niet klagen over de graphics. Hoewel Jack en Will hier en daar wat uiterlijkfoutjes hebben, je herkent ze meteen. Johnny Depp heeft zo te horen zijn stem verleent aan z'n virtuele dubbelganger, maar Will en Davy moeten het doen met stemmen van anderen. Dit is een tegenvaller, vooral omdat Davy Jones helemaal niet klinkt als Bill Nighy, de acteur. Hij heeft een hele aparte manier van praten en deze is niet toegepast op de game-Davy. De omgevingen zijn erg mooi en schaduwen, zon, planten en gebouwen worden prachtig weergeven met de kracht van de Xbox 360 en de Playstation 3. Ook de schepen zijn mooi afgewerkt en er is goed gekeken naar the Flying Dutchman. Deze heeft de groene uitstraling uit de film en de bemanning ervan is gelijk te herkennen. Er kwamen nogal wat vieze gemuteerde zee-mensen voor in Dead Man's Chest, en je kunt ze allemaal terugzien in de game.

Het combat-systeem is niet zo speciaal. Je hebt maar 3 zwaard-moves en een aantal vuistcombo's, en vergen absoluut geen meer vaardigheid dan knopjes drukken. Zonder zwaard kan je ook nog schoppen uitdelen, maar dit is ook maar één move. Je krijgt speciale finishing-moves naarmate je vordert, en deze zijn aardig cool om aan te zien. Je zwaard-meter moet voor de helft gevuld zijn om deze actie uit te voeren. Vervolgens moet je een aantal keer op de A drukken en op de LT, en daarna de Y of B. Dit wordt allemaal goed aangegeven en je gaat zeker niet vergeten welke knopjes er nodig zijn om een bepaalde actie uit te voeren. Spider-Man 3 had een heel uitgebreid combat-systeem en het is jammer dat de zwaardgevechten absoluut geen variatie bieden. Laat ik mensen die snakken naar de online-functie ook even teleurstellen: het is er niet! Gna, gna.. Er staat weliswaar XBOX LIVE rechtsboven op de cover, maar hiermee bedoelt men alleen de leaderboards, die tot nu toe ook nog nergens te bekennen zijn. Zo hee, dat is nog eens online actie!

Tot dit punt is er geen reden om de game voor 60,- aan te schaffen. Maar, in de complete review ga ik alle up's en down's bespreken van Pirates of the Caribbean: At World's End.