In het allerprilste begin werd er met passie een discussie gevoerd met tweakers.net, waar gamer.nl vanaf stamt. Eindelijk onafhankelijkheid, eindelijk vrijheid aan de ene kant, boze tongen riepen over muiterij aan de andere kant. Uit deze passie kwam het nieuwe Gamer.nl en het was daarmee een hele goede start. Want ondanks de zeer wisselende niveaus in discussie is de passie altijd duidelijk gebleven en dat toont het karakter van deze site.

Passie zorgt voor die niveau-wisselingen in de discussies. Ook mij is fanboyisme niet vreemd, dat kan je ongetwijfeld in de krochten van deze site vinden maar ook een weloverwogen discussie is mij niet vreemd, dat kan je ongetwijfeld in de meer recente discussies terugvinden. De discussie die ik hier voerde bracht mij ooit een uitnodiging om mee te gaan naar The Nintendo Show in London (en toen was ik toch echt nog wel fanboy te noemen...) welke ik uiteraard met beide handen heb aangepakt. Aan Gamer.nl heb ik dus te danken dat ik zelf game-journalist ben geworden, ondanks dat, heb ik nog nooit een artikel voor Gamer.nl geschreven (wel gesubmit uiteraard) maar misschien komt dat ooit nog wel.

Ondanks al die discussie was Gamer.nl nooit een fatsoenlijke site om discussie op te voeren. De layout zorgde er altijd voor dat de discussie snel onleesbaar werd. Maar ook door diezelfde layout werden reacties kort gehouden, juist om het leesbaar te houden. En dat zorgde zeker voor een gevoel van snelheid bij het lezen, en dat zorgt dan weer voor meer vuur en dus passie. De layout ondersteunde dus het vuur van passie, maar door diezelfde passie werd de discussie nooit diepgaand.

Nu ligt er dan eindelijk een nieuwe layout voor ons, een die meer leesbaarheid verschaft aan lange reacties. Een waarbij je diepgaand een discussie kan voeren, en met een waarderingssysteem waardoor reacties als waardevol bestempeld kunnen worden. Een diepgaande waardevolle discussie over alle aspecten van games is nu mogelijk geworden. Hiermee onderscheid gamer.nl zich van de andere gamesites. Niet enkel door de layout welke de discussie mogelijk maakt want die zien we ergens anders ook wel. Maar de layout in combinatie met de passie van de bezoekers. De layout in combinatie met de deskundigheid van de bezoekers. Want ook al lijkt het soms anders, ook al wordt Gamer.nl soms uitgelachen om zijn discussies, de deskundigheid is er zeker onder de bezoekers. Ondanks of misschien wel dankzij de passie heeft de deskundigheid altijd door die korte reacties kunnen schijnen, iedereen die er op lette kon het zien en herkennen. Eindelijk kan die deskundigheid van de bezoeker er op een goede manier uitkomen zodat het voor iedereen duidelijk wordt.

Gamer.nl gaat dus eigenlijk terug naar de roots, want dit is wat we bij Tweakers al jaren zien. Net als bij Tweakers kan de deskundigheid van de bezoeker nu eindelijk echt gebruikt worden en wieweet wordt Gamer.nl in de toekomst wel een even grote autoriteit op het gebied van games als Tweakers is op ICT.