E3 het is altijd vet

Soms kijk ik er nog meer naar uit dan naar Sinterklaas of zelfs mijn eigen verjaardag. Op de E3 verassen de grote bedrijven ons met nieuwe games, nieuwe hardware en nog veel meer. Ten tijde van de Gamecube was het voor mij heel simpel, ik volgde alleen de conferentie van Nintendo. De SNES heeft mij opgevoed en de Gamecube bracht mij games als Resident Evil 4 en Smash Brothers Melee. Maar het was ook ten tijde van de Gamecube dat ik uiteindelijk mijn ziel verkocht en een multiplatform gamer was. Maar genoeg geouwehoerd, back to the E3. Ik zal de verschillende bedrijven kort toelichten.

Microsoft

Microsoft trapte af en naar mijn mening ook nog erg goed. Er ging één gedachte door mijn hoofd "hoe overtreffen Sony & Nintendo dit". Verschillende games zoals Alan Wake doen mij smachten naar meer. Het was Alan Wake dat mij vooral raakte. Een horror game zoals het hoort te zijn, het komt in de buurt van een grootste horror game zoals Resident Evil 1 remake. Alan Wake laat je puzzelen en schieten in bosachtige gebieden, real time dag/nacht, schepe graphix maar vooral. Een ontzettend goede sfeer, naast Alan Wake kwam Microsoft ook nog met andere goede games. Denk hierbij aan Halo ODST en Forza 3. Lost but not least kwam Microsoft ook met project Natal, hoe en wanneer dit komt weet ik niet. Ondanks alle ownage was er toch ook nog wat gebrabbel over casualgamers, en het dichterbij elkaar brengen. De echt goede games waren op één hand na te tellen.

Microsoft krijgt een 8 Nintendo

Nintendo gaf ooit de beste E3 presentatie ooit met het debuut van Regie "kicking asses and taking names". Iedereen werd omver geblazen, headshots in alle richtingen. Het was Nintendo dat weer helemaal terug was gekomen. Maar het is hetzelfde Nintendo dat mij dit jaar niet meer omver weet te blazen. Ik ben nog steeds loyaal aan Nintendo wat ervoor zorgt dat ik Nintendo altijd zal blijven steunen maar de "innovatieve gameplay van de wii" wordt overclast door Microsoft & Sony. Ik heb veel zin in Golden Sun DS, New Mario Wii en Mario Galaxy 2 maar ik voorzie ook dat er al snel weer stof op de wii zal komen. Nintendo heeft de beste marketpositie op dit moment en ik begrijp de visie en de missie maar de conferentie was niet pakkent en ik wil één ding. Heel veel goede hardcore games.

Nintendo krijgt van mij een 7 Sony

Ten tijde van de Playstation 1 & 2 was Sony voor mij het minpunt van satire. Je kocht hem als je een meeloper was en als je gewoon geen verstand had van goede games. Je haalde een playstation als je games wilde kopiëren in plaats van kopen, je haalde hem als je onzeker was en daarom niet de pracht van Zelda in zag. Gelukkig groeide ik hier na een tijdje overheen en haalde ik een PS2 waarop ik FF X en God of War 1,2 met veel plezier heb gespeeld. Sony is ook het bedrijf dat nu naar mijn mening de beste presentatie ooit heeft gegeven. Datgene dat ik miste bij de andere presentaties gaf Sony, een heleboel hardcore games. Geen geouwehoer (ok beetje) maar vooral veel toffe games. De nieuwe Final Fantasy, een race game waarbij je je eigen tracks kon maken en God of War 3 zijn slechts enkele van de goede games. En dan was er nog zoveel meer dat er ook leuk uit zag. Ik heb de hele conferentie gekeken en het laatste halfuur keek ik de hele tijd met mijn mond open, wat een ownage hier. 2010 wordt hét jaar van Sony, das duidelijk

[Sony heeft een goede kick off van Microsoft goed beantwoord en krijgt van mij een 9. Tot nu toe de beste presentatie ooit! Regie eat your heart out