Het laatste jaar werden we vollop verwend op het gebied van games. Hoewel in 2007 ook veel moois uitkwam was dat lang niet zoveel als in dit jaar. Hieronder kunnen jullie lezen wat ik de beste games vond, waarom ik deze games de beste vond en hoe ik ze heb ervaren. 5. Resistance 2 : Als er een game was waar ik het hele jaar naar uitkeek was het wel Resistance 2. De game zou zó vet worden, bijna alles was mogelijk en dit trok dus m'n aandacht. De campaign mode zou alles behalve kort zijn, de co-op kon je online doen, en ze zeiden dit ook allemaal goed uit te zullen werken, en daar vertrouwde ik ook op. Maar het lukte ze niet echt wat mij betreft. Ik ben op dit moment in de laatste level met de campaign in 9 uurtjes, online multyplayer werkt ook niet erg lekker, en de aan de community is ook niet veel aandacht besteed. Het lukt bijvoorbeeld bijna nooit om een party te starten of te joinen, en je clan-maten worden niet automatisch toegevoegd als je dat wilt. Maar toch, Resistance 2 is zó vet, mischien niet zo vet als we verwachtten, maar ze hebben sowieso een goed game afgeleverd. Ze moesten wat mij betreft gewoon niet te veel hooi op de vork nemen. Resistance 2 komt op de 5de plaats in mijn lijstje en wel verdiend! 4. Burnout Paradise : Als je naar m'n profiel kijkt kun je zien dat ik geen racers speel. Behalve arcade-racers. Ik weet nog vroeger dat ik met m'n vrienden tot laat in de nacht aan het racen waren op de xBox met Midnight Club, en wat was dat lol. Na al die shooters had ik nu wel zin in een race-game. Ik speelde nog even de demo van Burnout Paradise, en vond deze toch best vet. Ik had geen zin om 60 euro te betalen voor MC:LA dus pakte ik Burnout uit de budgetbak, en wat heb ik er een plezier mee gehad. Het was lang geleden dat ik een race-game had gespeeld, en na het spelen van Burnout voelde ik me happy! Paradise City is zó prachtig, rijden langs de strand, Billboard smashes doen, alles was tof in Burnout, en alsof dit allemaal nog niet genoeg was kun je online (gratis) extra's downloaden. Denk voor de PS3 aan trophies-ondersteuning en voor beide consoles aan motors, nieuwe evenementen en nog veel meer. Deze game is dus ook heel lang houdbaar. Voor mensen die een race-game zoeken, maar geen zin hebben om de volle prijs te betalen voor MC:LA raad ik deze game aan. 3. Devil May Cry 4 : Dit was voor mij dé game. Ik had natuurlijk al de voorgaande delen gespeeld, en wist dus al wel een beetje hoe het zou worden, maar op zo'n groot verschil met deel 3, vooral op grafische vlak had ik niet gerekend. Waar de Devil May Cry serie vooral om bekend staat is natuurlijk de hoofdpersoon Danté. Zwaaiend met z'n zwaar, een roos in z'n mond en humoristische grappen makend veroverde hij al sinds het begin onze kleine gamers-hartjes. In deel 4 krijgen we ook te maken met een nieuw speelbaar personage : Nero. Nero is een onzeker type, een verliefd jongeman die (volgens mij) net z'n pubertijd heeft gehad. De speelstyle tussen deze 2 personages zal dan ook veel verschillen aangezien je met Nero de Devil Bringer tot je beschikking hebt. De game is best kort (zo'n 13 uur) maar dan heb je wel een hele leuke 13 uur. 2. Fallout 3 : Ik moet eerlijk zijn ; ik heb Fallout 3 nog niet gespeeld. Ja tuurlijk wel de begin enzo, maar eigenlijk zou ik de hele game moeten hebben gespeeld om er een goede mening over te krijgen, maar Fallout 3 is een uitzondering. Ik weet al hoe vet de game is, hoe briljant de omgeving is, de revolutionaire V.A.T.S.-Systeem waar ik al 10-tallen filmpjes over heb gezien, en het toch nog vet blijf vinden. De keuzes die je door het spel heen moet maken, en die ook echt bij iedereen anders zijn. Niemand speelt 2x hetzelfde met Fallout 3, en dat maakt de game nou zo vet. Ik heb de game gister gekocht en ga er waarschijnlijk deze week mee beginnen. Ik wil de tijd nemen voor Fallout 3 om ervan te kunen genieten. Ik zal waarschijnlijk de moeilijkheidsgraad lager zetten dan dat ik normaal doe. Omdat ik 1 : Slecht ben in RPG's en 2 : Zo denk meer te kunnen genieten van de omgeving. Wish me luck! 1. Metal Gear Solid 4 : Het is voor velen de # 1 game. Mischien niet voor iedereen maar zeker wel voor mij. Toen ik aan Metal Gear Solid 4 begon wist ik niet wat er gebeurde. Ik wist niet dat m'n PS3 zoiets kon. Wat een game! Dit klinkt mischien als een goedkope praatje, maar ik meen het wel. Deze game moet je als PS3-bezitter gewoon hebben. Deze game bewijst wat de PS3 kan, en stiekem, heel stiekem vind ik dat deze game bewijst dat het gewoon in de bloed van Jappaners zit om games te maken. Game is mischien niet alleen het woord, want Metal Gear Solid 4 is meer dan een game. Het is een film waar jij de hoofdrolspeler in bent. Het is iets waar de emotie's ervan af druipen. Je leeft mee met Solid Snake, en dat is denk ik toch iets wat we niet zo vaak meer tegenkomen in de gamewereld. Hier kunnen veel mensen nog wat van leren, en hopelijk doen ze dat ook.