Elke week verschijnt er nieuwe downloadable content voor de muziekgame Rock Band. Ik neem voor Gamer en voor het Insidegamer de taak tot me op om (als mijn geldvoorraad het toelaat) iedere week van een aantal tracks reviews te plaatsen om jullie een idee te geven of de tracks het halen waard zijn (en om een update te geven op de DLC, aangezien Gamer dit lang niet altijd plaatst als nieuws).

Ik bespreek in de reviews gitaar, bass en zang. Drums bespreek ik niet vanwege het gebrek aan drumskills.

Deze week verschenen er maarliefst tien tracks ter aanvulling van het Rock Band platform. Ten eerste verschenen er drie tracks van de alternative rock band Weezer (de uit 1993 stammende Undone – The Sweater Song en My Name is Jonas en hun hit van vorig jaar, Pork and Beans), daarnaast verschenen er ook tracks van een band die niet al te lang geleden weer bij elkaar is gekomen, ik heb het hier over de pop-punk band Blink-182 die met drie songs (The Rock Show, Down en Feeling This) weer hun opwachting maken. Ten derde was er één enkele track van de rockband Damone deze week beschikbaar gesteld, namelijk Out Here All Night.

Ten slotte laten we de modernere bands achter ons en kijken we naar een wat oudere band die vandaag, na een lange afwezigheid, weer opdook in Rock Band. Er is vandaag namelijk ook een live-pakket van KISS verschenen in Rock Band, bestaande uit de songs 100,000 Years, Deuce en Parasite.

De charts van de nummers kun je vinden op het forum van Rockband.com, die het momenteel (voor mij in ieder geval) niet doet.

Weezer – Pork and Beans Gitaar: Dit is een typisch geval van “Ik haalde de song omdat ik het nummer gaaf vind, niet omdat hij gaaf gaat worden om te spelen”. Pork and Beans is gerankt tussen de meest simpele nummers in Rock Band 2 en dat is om een reden. Er is niks ook maar midly interessant of lastig in dit nummer, het is gewoon een rustig ritje wat zelfs je moeder nog zou kunnen voltooien met een hoog percentage. Alleen halen als je of heel veel Rock Band feestjes houdt en zo veel mogelijk bekende nummers wilt hebben of het nummer erg gaaf vindt.

3/10

Bass: Waar dit nummer op gitaar precies aan mijn verwachtingen bleek te voldoen, is het met bass iets beter gesteld. Het is nog steeds ongelofelijk makkelijk, maar het is niet saai. Hoewel dat natuurlijk ook gedeeltelijk te maken kan hebben met het feit dat ik het een bijzonder gaaf nummer vind. Ach, ik zou hier ook niet snel mijn geld aan uitgeven behalve als je aan de termen voldoet die in de gitaarreview besproken zijn.

5/10

Zang: Pork and Beans op zang is een nummer wat voor niemand echt lastig moet zijn, maar het is wel gaaf om te zingen, als je het nummer digt tenminste. Er zit wel één stuk in wat mijn FC op mijn sightread verneukte en dat was het feit dat twee keer de achtergrondroep 'hey hey' is gechart op zang en dat had ik niet verwacht. Voor de rest is het easy-peasy.

7.5/10

Weezer – My Name is Jonas Gitaar: Simpel gezegd is dit absoluut het hoogtepunt van het Weezer pack op gitaar. De akoestische stukjes zijn erg leuk om te spelen (net zoals het gaaf was om te spelen in Guitar Hero III) en vormt een goede training voor triplets. De coupletten (heeft dit nummer wel een refrein?) zijn in het begin wat minder boeiend om te spelen, aangezien het alleen maar langzame chords zijn, maar het wordt vaak genoeg afgewisseld met weer die akoestische stukken. De tweede helft van de song, waar het opeens een stuk sneller wordt, is gewoon awesome om te spelen.

8/10

Bass: My Name is Jonas op bass is de beste song op bass die dit Weezer pakket te bieden heeft. Er is wederom niks lastigs, maar het tweede gedeelte bevat veel altstrummen, wat ik op zich wel lekker vond spelen. Voor de rest is er niets interessants te nomen over de chart en ik kan het ook niet echt aanraden, maar als je een plastic bassist bent en erop gefocust bent één Weezer song te halen deze week, zorg dan dat het deze is.

6/10

Zang: Dit nummer bevat een aantal lastige phrases, die ik niet raakte op mijn sightread, maar over het algemeen is het vrij simpel op vocals. Echter is het nummer wel erg gaaf om te zingen en ik kan het ook iedereen die van vocals houdt in Rock Band aanraden dit nummer te downloaden, zelfs als je geen Weezer fan bent.

8/10

Weezer – Undone – The Sweater Song Gitaar: Typisch voorbeeld van een nummer dat niet lastig is, maar wel leuk is om te spelen. De main riff is typisch Weezer-ish, met een hoop langzame chords, maar het nummer bevat twee solo's waarvan vooral de eerste best leuk is om te spelen. Een aanrader kan ik het niet noemen, maar als je een Weezer fan bent, moet je eigenlijk niet over deze song twijfelen.

7/10

Bass: Oké, dit is de Pork and Beans van bass. Het is saaaaaaaaaai. Aan het einde wordt het nummer iets interessanter (en zit er een massive chokepunt als je even niet oplet, gelukkig lette ik wel op), maar het is nog steeds niet heel erg boeiend om te spelen. Dit nummer kan je voor de bass met gerust hart overslaan.

4,5/10

Zang: De verrassing van de week voor mij was op dit nummer. Harmonix heeft de gesprekken tussen fans, die Weezer in dit nummer heeft gestopt, gechart op vocals! Kickass! Voor de rest: Erg leuk op zang en zeker een aanrader voor feestjes en gewoon voor als je even iets tofs wilt zingen.

8,5/10

Nintendo Wii:

Vandaag zijn de volgende nummers op de Wii verschenen .

Kings of Leon “Crawl”

Kings of Leon “Molly's Chambers”

Kings of Leon “Sex on Fire”

Rancid “Last One to Die”

Rancid “Ruby Soho”

Rancid “Time Bomb”

Rise Against “Prayer of the Refugee”

Rise Against “Re-Education (Through Labor)”

Rise Against “Savior”

Lush “Sweetness & Light”

Children of Bodom “Are You Dead Yet”

Finley “Tutto è Possibile

Mötley Crüe “Don't Go Away Mad (Just Go Away)”

Mötley Crüe “Dr. Feelgood”

Mötley Crüe “Kickstart My Heart”

Mötley Crüe “Rattlesnake Shake”

Mötley Crüe “Same Ol' Situation (S.O.S)”

Mötley Crüe “She Goes Down”

Mötley Crüe “Slice Of Your Pie”

Mötley Crüe “Sticky Sweet”

Mötley Crüe “Time For Change”

Mötley Crüe “Without You”

Platero y Tú “Hay Poco Rock & Roll”

Squeeze “Tempted”

Tokio Hotel “Ready, Set, Go!”

Playstation Portable (Rock Band: Unplugged)

Aankomende donderdag zul je Rock Band: Unplugged kunnen uitbreiden met de volgende twee nummers.

James Gang “Funk #49”

Alien Ant Farm “Smooth Criminal”

Prijzen:

De 3-packs zijn te downloaden voor € 5,50 (aka 440 Microsoft Points)

De songs zijn per stuk te downloaden voor € 1,50 (160 Microsoft Points/200 Wii Points)

De tracks zijn vanaf vandaag (21 juli 2009) beschikbaar op Xbox Live Marketplace en de ingame Music Store op de Nintendo Wii. Aanstaande donderdag zullen ze ook op PlayStation Network verschijnen en dat geldt dus ook voor de PSP tracks.