Elke week verschijnt er nieuwe downloadable content voor de muziekgame Rock Band. Ik neem voor Gamer en voor het Insidegamer de taak tot me op om (als mijn geldvoorraad het toelaat) iedere week van een aantal tracks reviews te plaatsen om jullie een idee te geven of de tracks het halen waard zijn (en om een update te geven op de DLC, aangezien Gamer dit lang niet altijd plaatst als nieuws).

Ik bespreek in de reviews gitaar, bass en zang. Drums bespreek ik niet vanwege het gebrek aan drumskills.

Vandaag verschenen er een whoppin' tien tracks te downloaden. Ten eerste een enorm REO Speedwagon/Styx pack bestaande uit drie songs van REO Speedwagon, drie songs van Styx en nog een song die is ontstaan toen beide bands hun krachten bundelden en samen één song voortbrachten. Daarnaast verscheen er nog een pakket van drie songs van de Amerikaanse band Hautewerk (nee, ik had er ook nog nooit van gehoord).

Ik bespreek deze keer maar één song (Awwww) omdat ik ten eerste niet veel geld had en ten tweede zowel Styx, als REO Speedwagon, als Hautewerk bijzonder weinig aan vind. De rest van de songs (en drumvideo's) zijn te vinden op de Youtube accounts van Corporalgregg, S1ckH4nds en Npeaen. Styx/REO Speedwagon – Can't Stop Rockin' Gitaar: Can't Stop Rockin' is qua gitaaropbouw precies zoals de Styx songs deze week. Een vrij saai hoofdriffje wat twee keer wordt onderbroken door een stel erg gave solos. De gitaarsolo's in Can't Stop Rockin' zijn misschien niet de meest lastige die er in Rock Band te verkrijgen zijn, maar ze zijn allebei wel tons of fun, zeker de tweede. Holy hell, dat hammer-on stuk was gaaf!

8/10

Bass: Op basgitaar is Can't Stop Rockin' redelijk standaard. Ja, er zitten twee interessantere stukjes in (in het midden zit een soort van bassolo'tje en aan het einde zit een leuk riffje), maar over het algemeen is het een redelijk standaard en saai riffje dat snel verveeld.

6/10

Vocals: Ten eerste wil ik dit even kwijt: Ik hou totaal niet van de muziek die REO Speedwagon en Styx produceren. Ik vind het meestal nogal cheesy en campy overkomen en de zanger van REO Speedwagon zorgt ervoor dat ik schreeuwend wegren. Echter leren we in de wiskunde dat negatief plus negatief positief is en dat is aan dit nummer te merken. Ik vind het een leuk nummer en dat helpt ook in het plezier dat je ermee hebt op zang. Daarnaast zit dit nummer ook technisch vrij lastig in elkaar. Big win op zang, ook al is zeggen dat je als rockband niet kan stoppen met rocken misschien wel één van de stomste dingen die ik ooit heb gehoord.

9/10

Prijzen:

Het Styx/REO Speedwagon pakket (7 songs) is in zijn geheel te downloaden voor € 11,00 (880 Microsoft Points)

Het Hautewerk pakket (3 songs) is in zijn geheel te downloaden voor € 5,50 (440 Microsoft Points)

De nummers zijn per stuk los te downloaden voor € 2,00 (160 Microsoft Points)

De tracks zijn vanaf vandaag (14 april 2009) beschikbaar op Xbox Live Marketplace. Aanstaande donderdag zullen ze ook op PlayStation Network verschijnen.

Nintendo Wii

Op Nintendo's console zijn vanaf vandaag de volgende tracks te downloaden voor 200 Wii Points per song (€ 2,00)

Toby Keith “Should've Been a Cowboy”

Toby Keith “Beer for My Horses”

Toby Keith “Who's Your Daddy”

Toby Keith “How Do You Like Me Now”

Toby Keith “She's a Hottie”

Toby Keith “I Love This Bar”

Yngwie Malmsteen “Red Devil” (aanrader voor gitaar/bass)

Yngwie Malmsteen “Damnation Game” (aanrader voor gitaar/bass)

Yngwie Malmsteen "Caprici di Diablo” (aanrader voor gitaar/bass)

The Shins “New Slang” (aanrader voor zang)

Black Tide “Warriors of Time” (aanrader voor gitaar/bass/drums)

Bullet for My Valentine " Waking the Demon” (aanrader voor gitaar/drums)