Twee weken geleden plaatste ik hier een post met daarin de reviews van de Downloadable Content voor Rock Band van die week. Ik ben van plan hier op Gamer.nl telkens reviews te plaatsen na elke grote (3 of meer songs) aankoop met daarbij nog de reviews van de week daarvoor voor het geval ik toen maar één of twee nummers heb gedownload.

Vandaag bespreek ik vijf songs afkomstig van het album Texas Flood van gitaarvirtuoos Stevie Ray Vaughan. Het volledige album bestaat uit tien songs. Tevens plaats ik nog een review van vorige week. Toen kwamen er een alt-country en een Jimmy Eat World pakket uit. Genoeg gelul, nu de reviews.

DLC 24 februari - Alt-Country + Jimmy Eat World Old 97's - Time Bomb (Live) Algemene informatie: Oké, ik neem terug dat ik ooit zei dat Country muzikaal zuigt. Deze track klinkt als wat ik zou omschrijven als Punk Country. Heerlijke track om naar te luisteren al zeg ik het zelf. Gitaar: Time Bomb deed me qua chart denken aan het vorige country pack. Wat houdt dit in? Nou, de song is snel, bevat twee solos en is vooral gaaf om te spelen. De song bevat veel toffe stukjes waar je snel moet strummen, een aantal leuke hammer-on sequences en gaat door de snelheid nooit vervelen. Als je gitaar speelt en één track wilt halen deze week, moet je absoluut Time Bomb aanschaffen.

9/10

Bass: Country songs zijn over het algemeen niet al te interessant op bass. Dit nummertje is gelukkig wel redelijk leuk op bass, er is niets lastigs aan en het bevat ook minder toffe stukken dan de gitaarzijde, maar wat er is, doet zijn werk prima. Bassisten moeten deze track vooral overwegen wanneer ze ook gitaar spelen of de track tof vinden klinken.

7,5/10

Vocals: Op vocals is Time Bomb erg sterk. Het bevat een aantal lastige hoogtewisselingen en het nummer zelf is vrij catchy waardoor het over het algemeen vrij gaaf is om te zingen. Ten slotte is er nog een leuke touch terug te vinden in Time Bomb, want omdat het een livetrack is zul je aan het einde van het nummer de karakteristieke woorden 'Thank you' moeten schreeuwen, wat het gevoel geeft alsof je echt voor ene livepubliek zit te spelen .

8/10

DLC 3 maart - Stevie Ray Vaughan - Texas Flood (Full Album) + No Doubt - New Lenny – Stevie Ray Vaughan and Double Trouble Gitaar: Lenny heeft een heerlijk rustig tempo, is verrukkelijk om naar te luisteren en geweldig om te spelen. De gitaarportie biedt heel veel hammer-ons en twee solos die beiden erg lekker zijn om te spelen. Laat je trouwens niet afleiden door het rustige tempo van de song, de gitaarsolo's hebben best wat pittige stukjes. Voor de rest is dit nummer gewoon heerlijk om even te relaxen en even alles om je heen te vergeten.

9.5/10

Bas: De basportie in Lenny is totaal niet lastig (immers het deunt relaxed mee op de vibe van het nummer), het is echter wel een erg gave basschart. Lekker relaxed met vaak een kleine hammer-on reeks. Heerlijk!

9/10

Vocals: Sorry zangers, maar dit is een instrumentaal nummer. Testify – Stevie Ray Vaughan and Double Trouble Gitaar: Natuurlijk gaat de prijs voor lastigste song deze week naar Rude Mood (welke later ter sprake komt), maar Testify kan er ook wat van in termen van moeilijkheidsgraad. Het is snel, de noten zijn over het hele fretboard verspreid en bevat relatief weinig hammer-ons, bereid je dus erop voor dat je vaak je streak gaan verliezen bij deze song. Het nummer is echter wel enorm gaaf om te spelen, maar hou er rekening mee dat je goed moet leren altstrummen wil je een beetje goede score halen bij deze song.

9/10

Bas: Dit is een fantastische chart op bas, serieus. Echter moet je hier ook erg goed kunnen altstrummen, de baschart bevat namelijk zo'n tien hammerons over het algemeen. Echter is zodra je de vibe van het altstrummen te pakken hebt de song een absolute winner om te spelen. Daarom krijgt deze song op bas van mij de maximale score.

10/10

Vocals: Het spijt me diep zangers, maar dit is wederom een instrumentaal nummer. Rude Mood – Stevie Ray Vaughan and Double Trouble Gitaar: Gitaristen, herinneren jullie het je nog toen Trasher en, wat recenter, Caprici Di Diablo werden uitgebracht als DLC? Deze songs waren abnormaal lastig op gitaar en men dacht dat ze nooit overtroffen zouden worden in moeilijkheidsgraad. Mannen, zeg hallo tegen Rude Mood. Dit beest is absoluut het hoogtepunt van Texas Flood qua moeilijkheidsgraad. De opening lijkt een beetje op Through the Fire and Flames (maar dan langzamer) en vervolgens komt er een gitaarchart uit de diepste kuilen van de hel. Het is snel, bevat veel snelle hammerons, bevat veel altstrumwerk en is misschien wel het gaafste nummer op gitaar ooit. Als je een beetje goed overweg kan met de plastic gitaar moet je dit nummer nu halen!

10/10

Bas: Bassisten, maak je geen zorgen over dat alle gitaristen er met de lol vandaan gaat. Als jullie deze song downloaden staat jullie ook een beest te wachten. Ikzelf vind dit de lastigste basschart ooit en het is over het algemeen misschien zelfs lastiger dan de gitaarchart qua behouden van je streak. De basschart bestaat uit losse noten met om de vier/vijf nooten een kort, maar o zo dodelijk hammer-on riffje. Bij mijn eerste poging faalde ik op de 20%, iets wat me bij basgitaar nog nooit is overkomen in Rock Band. Zodra je het enigszins door hebt echter is de baschart echt verrukkelijk om te spelen. Gevorderde bassisten, haal dit nummer nu!

9.5/10

Vocals: Het zit jullie niet mee deze week zangers, dit is weer een instrumentaal nummer. Pride & Joy – Stevie Ray Vaughan and Double Trouble Gitaar: Als je dacht dat Pride & Joy in Guitar Hero 3 gaaf was om te spelen, moet je deze chart eens spelen. In Rock Band is Pride & Joy namelijk zo mogelijk nog gaver om te spelen. De heerlijke solo's, de lekkere hammeron secties, het relaxte hoofdritme. Alles klopt gewoon in dit nummer. Weer een must-have voor gitaar van het Texas Flood album.

9.5/10

Bas: Ook op basgitaar is deze song puur genieten. Het zit vol met hammerons, klinkt lekker, is lekker laid back en dus ook niet al te lastig, waardoor ook de minder goede spelers hier een goede tijd aan kunnen beleven. Dit nummer is absoluut een halertje.

9/10

Vocals: Sorry jongens, maar dit is… Nee wacht, dit nummer is wel te zingen in Rock Band. Het verbaasde me erg dat Pride & Joy maar tier 3 is op vocals, het voelt namelijk veel lastiger aan voor mij. Stevie Ray Vaughn verwerkt in dit nummer namelijk allemaal wisselingen van hoog naar laag die mijn stem niet echt goed kan bijhouden zonder radicale veranderingen te maken in octaaf. Het beste voorbeeld hiervan is de regel “She my pride and joy”, welke ik nog nooit in zijn volledigheid heb geraakt. Door de uitdaging en de herkenbaarheid van het nummer erg gaaf om te zingen.

9/10

Texas Flood – Stevie Ray Vaughan and Double Trouble Gitaar: Dit nummer is ge-wel-dig op gitaar. Serieus, mocht je overwegen maar twee tracks van dit album te halen dankzij geldgebrek ofzo, zorg ervoor dat Rude Mood en deze je aankopen zijn. Het nummer zit letterlijk vol met stukjes die je bij zullen blijven, met als absolute hoogtepunt de zo'n twee minuten durende solo. Ben je een gitarist in Rock Band, dan is er eigenlijk geen enkele reden om dit nummer niet te downloaden.

10/10

Bas: Op basgitaar is Texas Flood om even heel eerlijk te zijn niet erg speciaal. Het is voor de volle hap eigenlijk alleen maar een bluesy ritme van lange noten gevolgd door gewone noten. Gelukkig zitten er in de song wel een aantal toffer stukjes, wat de chart niet een compleet snoozefest maakt. Alleen halen als je erg gesteld bent op de song zelf.

7/10

Vocals: Texas Flood is een stuk minder lastig dan Pride & Joy op vocals, maar zal wel nog wat uitdaging bieden met wat rare sprongen in toonhoogte door Vaughan. Het nummer is echter wel erg gaaf om te zingen mede door het heerlijke druilerige bluesy sfeertje rond het nummer. Texas Flood is echter vooral aan te raden als je ervan houdt om voxtar te doen, want tijdens de gitaarsolo zul je vrij lang niets te doen hebben.

8/10

Notitie: Er zijn geen drums besproken, omdat ik mijn reviews baseer op Expert moeilijkheidsgraad en ik kan nauwelijks op expert drummen.

Prijzen:

Jimmy Eat World pakket (3 songs): 440 Microsoft Points/€ 5,49

Alt-Country pakket (5 songs): 680 Microsoft Points/€ 8,49

Texas Flood (10 songs): 1280 Microsoft Points/€15,99

No Doubt - New: 160 Microsoft Points/€ 1,99

Tevens zijn alle nummers uit de pakketen los verkrijgbaar voor ieder 160 Microsoft Points/€ 1,99

Voor de PlayStation 3 komt het Texas Flood album en de No Doubt track donderdag online.