Elke week verschijnt er nieuwe downloadable content voor de muziekgame Rock Band. Ik neem voor Gamer en voor het Insidegamer de taak tot me op om (als mijn geldvoorraad het toelaat) iedere week van een aantal tracks reviews te plaatsen om jullie een idee te geven of de tracks het halen waard zijn (en om een update te geven op de DLC, aangezien Gamer dit lang niet altijd plaatst als nieuws).

Ik bespreek in de reviews gitaar, bass en zang. Drums bespreek ik niet vanwege het gebrek aan drumskills.

Deze week verschenen er maarliefst zeven nummers ter uitbreiding van de Rock Band catalogus. Ten eerste verschenen er twee modernere rock tracks, namelijk Geraldine van Glasvegas en C'mon C'mon van The Von Bondies. Daarnaast maakten ook de classic rock tracks Heartbreaker van Pat Benatar en Don't Stop Believing van Journey hun opwachting. Ten slotte gaan we ook op reis naar Bikinibroek deze week met een pakket bestaande uit drie SpongeBob SquarePants songs.

Journey – Don't Stop Believing Gitaar: Op gitaar is Don't Stop Believing gaaf, maar niet echt speciaal. Ja, het begin is erg leuk om te spelen en memorabel, maar daar blijft het ook eigenlijk bij. Deze song valt voor mij in het rijtje nummers waar plezier mee gaat hebben tijdens het spelen, omdat het nummer zelf zo kick-ass is, niet omdat de chart echt speciaal is.

7.5/10

Bass: Op basgitaar is Don't Stop Believing erg vergelijkbaar met gitaar, in de zin van een nummer waar je je mee vermaakt omdat het nummer zo gaaf is om naar te luisteren. Het is een interessante chart, maar er zijn maar weinig echt speciale dingen in terug te vinden.

7.5/10

Zang: Just a small town girl, living in a loooonely woooooooorld. Dit nummer is fan-tas-tisch op vocals. Een must-have!

10/10

Pat Benatar – Heartbreaker Gitaar: Heartbreaker lijkt qua chart veel op de Guitar Hero: World Tour versie. Dit is totaal niet negatief bedoeld, aangezien die chart ook al vrij gaaf was. Vooral in de solo en het stukje daar vlak na is het puur genieten. Deze chart is vrij gaaf om te spelen, maar je kan hem simpel laten schieten als je ook al Guitar Hero: World Tour bezit.

8.5/10

Bass: Heartbreaker is niet heel interessant op bass. Het is een beetje een standaardchart met veel rijtjesstrummen, wat redelijk gaat vervelen. Toegegeven, er zitten interessantere stukjes in, maar die zijn erg schaars. Voor de basgitaar moet je het niet doen bij dit nummer.

6/10

Zang: Heartbreaker is vrij leuk op zang. Het is geen Don't Stop Believing of Roy Orbison, maar ik heb me ermee vermaakt. Het heeft een lekker catchy refrein wat leuk is om mee te blèren en het is vast en zeker een hit op feestjes.

8/10

Extra: Heartbreaker heeft een erg tof meezingend publiek, jeej SpongeBob SquarePants – Where's Gary? Gitaar: Ja, ik weet wat jullie hopen. Jullie hopen dat ik deze songs compleet de grond in ga boren, maar guess what? Deze nummers zijn nog verdomde leuk om te spelen! Where's Gary heeft een leuk strumpatroon dat erg relaxed is om te spelen. En dan zorgt de gitaarsolo voor een explosie van pure awesome.

8.5/10

Bass: Ook op basgitaar heb ik me vermaakt met Where's Gary? Er zitten een hoop toffe stukjes in en de chart is redelijk afwisselend. Het enige wat mist is een episch stuk als de gitaarsolo in het nummer, maar goed: jij kan als bassist toch lekker meeblèren met het gemiauw van Gerrit tijdens de solo.

8/10

Zang: Where's Gary? is lastig op zang. Er zijn veel subtiele en ook veel minder subtiele hoogtewisselingen die ervoor kunnen zorgen dat je hard faalt. Wat valt er hier nog meer te zeggen? Oh ja, dit nummer is gaaf op vocals!

9,5/10

SpongeBob SquarePants – The Best Day Ever Gitaar: The Best Day Ever is het zwakste SpongeBob nummer op gitaar (lol, dat klinkt vreemd). Het is een simpel langzaam riffje wat niet veel speciaals doet, daarnaast duurt het nummer vrij kort waardoor je niet echt het gevoel hebt dat je waar voor je geld krijgt. Gelukkig is het niet allemaal dezelfde saaie meuk, het refrein is namelijk redelijk leuk om te spelen.

7/10

Bass: Op bass is The Best Day Ever gaaf om te spelen, serieus. Er zit een leuk en afwisselend bassriffje in dat nooit vervelend aanvoelt. Een absolute aanrader voor die ene euro waarvoor hij te downloaden is!

8.5/10

Zang: De lastigste van de SpongeBob tracks, zonder twijfel. Tevens de minst memorabele, meer omdat er geen echte pure SpongeBob momenten inzitten. Toch is het erg vermakelijk om te zingen This is the beeeeest daaaaay eveeeeeeeer. Of wat dacht je van “I'm so busy got nothing to do, spent the last two hours just tying my shoe” Pure poëzie, mensen!

9/10

SpongeBob SquarePants – Can't Keep My Eyes Off of You Gitaar: Dit nummer is tof op gitaar, serieus. Het hoofdriffje is erg lekker om te spelen, niet lastig, maar toch o zo gaaf, en de twee (!) gitaarsolo's vallen ook onder solo's die niet lastig zijn, maar wel gaaf. Dit nummer is een absolute aanrader voor die ene euro dat het nummer kost.

8.5/10

Bass: Dit nummer is vrij saai op bass. Als ik één SpongeBob nummer deze week alle bassisten zou moeten afraden is het dit nummer. Je kan veel betere dingen met die ene euro doen, namelijk de andere SpongeBob tracks halen.

5/10

Vocals: KARATE SOLO!!!!!!!!!!! (notitie: Nee, het is karaté)

20/10

Prijzen:

De tracks van Journey, Pat Benatar, Glasvagas en The Von Bondies kosten per stuk € 1,99 (160 Microsoft Points).

De SpongeBob SquarePants tracks kosten € 0,99 (80 Microsoft Points

En ten slotte is het SpongeBob SquarePants pack als geheel te downloaden voor € 2,99 (240 Microsoft Points).

De tracks zijn vanaf vandaag (31 maart 2009) beschikbaar op Xbox Live Marketplace en zullen aanstaande donderdag op PlayStation Network verschijnen.