Elke week verschijnt er nieuwe downloadable content voor de muziekgame Rock Band. Ik neem voor Gamer en voor het Insidegamer de taak tot me op om (als mijn geldvoorraad het toelaat) iedere week van een aantal tracks reviews te plaatsen om jullie een idee te geven of de tracks het halen waard zijn (en om een update te geven op de DLC, aangezien Gamer dit lang niet altijd plaatst als nieuws).

Ik bespreek in de reviews gitaar, bass en zang

Een Spinal Tap 10-pack that takes it up to 11! (oftewel, 11 songs) Hello Cleveland!

De charts zullen hier te zien zijn zodra ze allemaal geupload zijn. Spinal Tap – Tonight I'm Gonna Rock You Tonight Gitaar: Epische, epische gitaarchart. De riffjes in deze song zijn erg fun om te spelen en de song heeft, wait for it, vijf (!) gitaarsolo's, al die gitaarsolo's zijn ook vrij tof om te spelen en twee van de vijf bevatten vrij lange trills die een kleine uitdaging kunnen vormen. Voor de rest is het een vrij simpele song, maar dat weerhoudt het er niet van dat het erg leuk is om te spelen.

9/10

Bass: Op bass is dit nummer ook leuk, niet zo geniaal als op gitaar, omdat het op bass natuurlijk geen vijf solo's heeft, maar het geeft nog steeds erg veel voldoening om te spelen, maar misschien komt dat dan ook gedeeltelijk omdat ik Spinal Tap compleet epische muziek vind, maar ach… Toch raad ik hem lekker aan.

8/10

Zang: Spinal Tap songs op zang zijn fucking episch als je de film hebt gezien. Ik heb de film gezien, dus ik vind het allemaal geweldig. Dit is misschien minder boeiend op zang dan twee van de overige drie Tap songs die ik heb gedownload, maar dat heeft meer te maken met de genialiteit van die andere nummers. This song is gonna rock you, TONIGHT!!!!

9.5/10

Spinal Tap – Heavy Duty Gitaar: Dit nummer is leuk op gitaar, niet zo leuk als Tonight I'm Gonna Rock You Tonight en Stonehenge (welke later aan de beurt komt), maar nog steeds vrij fun. Het nummer bevat twee leuke en redelijk lastige gitaarsolo's, waarvan de eerste compleet out of nowhere komt, een een redelijk fun riffje, dat zich helaas wel veel herhaalt. En aan het einde zit de meest epische gitaaroutro van wel nummer dan ook in Rock Band, luister zelf.

8.5/10

Bass: Op bass is Heavy Duty erg simpel, maar ook best fun. Het nummer zit vol met hammer-ons en dat maakt het een leuke beleving om te spelen. Dit nummer kan een bassist prima overwegen te halen als hij een niet al te lasitg nummer wilt dat gewoon leuk is om te spelen en niet extreem veel beweging kent naast de hammer-ons.

7.5/10

Zang: Iets minder tof op zang dan de andere nummers die ik vandaag heb gedownload. Het nummer bevat een hoop talkie's, die pretty much gegeven zijn. Echter zit het nummer niet zonder zijn tricky stukjes en is het zeker een leuk nummer op zang als je fan bent van de sillyness genaamd Spinal Tap. Denk er niet teveel bij na echter, want why waste good music on a brain?

8/10

Spinal Tap – Big Bottom Bass (Gitaar): Hè? Waarom heeft die malle jongen nou bass hier gezet terwijl het over gitaar gaat? Degenen die bekend zijn met Spinal Tap zullen dit natuurlijk wel begrijpen, maar voor de rest zal ik het even uitleggen. Big Bottom wordt gespeeld met drie basgitaren en nul gitaren, dus Harmonix had wel de bass moeten charten als gitaar. Anyway, het nummer is vrij leuk om te spelen, maar je kan het gerust overslaan als je echt wilt gaan nitpicken.

7.5/10

Bass (for real): Dus nu beide charts bass zijn, waar zit het verschil, zal je je misschien afvragen. Maar maak je geen zorgen, het nummer speelt vrij anders op bass dan op, euhm, “gitaar” omdat er dus drie verschillende baslijnen tegelijkertijd spelen. Op bass vind ik hem persoonlijk iets toffer dan op “gitaar” en is dan ook mijn hoogtepunt van de vier nummers die ik hier heb op bass. Haal dit nummer, bassistjes van me!

9/10

Zang: Ik ga hier gewoon iets doen wat ik normaal niet doe. Ik ga de lyrics plaatsen en dan een cijfer geven, als je dan niet overtuigd bent, dan weet ik het ook niet meer.

“The bigger the cushion, the sweeter the pushin'

That's what I said

The looser the waistband, the deeper the quicksand

Or so I have read

My baby fits me like a flesh tuxedo

I'd like to sink her with my pink torpedo

Big bottom, big bottom

Talk about bum cakes, my girl's got 'em

Big bottom drive me out of my mind

How could I leave this behind?

I met her on Monday, 'twas my lucky bun day

You know what I mean

I love her each weekday, each velvety cheek day

You know what I mean

My love gun's loaded and she's in my sights

Big game is waiting there inside her tights, yeah

Big bottom, big bottom

Talk about mud flaps, my girl's got 'em

Big bottom drive me out of my mind

How could I leave this behind?

My baby fits me like a flesh tuxedo

I'd like to sink her with my pink torpedo

Big bottom, big bottom

Talk about bum cakes, my girl's got 'em

Big bottom drive me out of my mind

How could I leave this behind?”

10/10

Spinal Tap – Stonehenge Gitaar: Stonehenge's chart is zo'n typisch voorbeeld van een gitaarchart die ik compleet awesome vind! Laten we even de pure genialiteit van het nummer zelf aan de kant zetten en alleen al kijken naar de chart zelf. Er zit een genoeg variatie in, de riffjes zijn leuk om te spelen en net als het je begint te vervelen gooien ze er een lange (en zeer episch klinkende, zie deze video op 3:00) gitaarsolo in die extreem tof is om te spelen. I fucking love it! Enige minpuntje: Voor de solo zit er een ontiegelijk snel strumstuk in. What the hell, Harmonix!

9.5/10

Bass: Dit nummer is op bass vrij simpel en redelijk leuk. Echter is er niet heel veel om naar huis voor te schrijven, dus haal deze niet als je alleen bass speelt en totaal onbekend bent met de genialiteit genaamd Spinal Tap (Ga This is Spinal Tap kijken, like now!). Als je ook een ander instrument speelt of fan bent van Spinal Tap, moet je dit natuurlijk zeker halen.

7/10

Zang: Episch nummer this is! Als je van grappige, niet al te moeilijke en gewoon plain awesome nummer houdt, zoek niet verder en download dit nummer (samen met in ieder geval Big Bottom), je zult op komende Rock Band feestjes nog even zoet zijn met deze song. STONEHENGE!

10/10

Toch nog een minpuntje: Nergens in dit pack is een exploderende drummer te bekennen en in Stonehenge gaan er geen lilliputters om een hevig undersized Stonehenge dansen tijdens de solo. Dat valt me nou tegen van je, animatieteam van Harmonix. :( Nintendo Wii

Naast de Tap tracks verschenen vandaag ook deze nummers voor Rock Band op de Wii. (* = cover)

Black Sabbath “N.I.B.” *

Black Sabbath “Sweet Leaf” *

Black Sabbath “War Pigs” *

Foo Fighters “Doll”

Foo Fighters “Enough Space”

Foo Fighters “February Stars”

Foo Fighters “Hey, Johnny Park!”

Foo Fighters “Monkey Wrench”

Foo Fighters “My Hero”

Foo Fighters “My Poor Brain”

Foo Fighters “New Way Home”

Foo Fighters “See You”

Foo Fighters “Up in Arms”

Foo Fighters “Walking After You”

Foo Fighters “Wind Up”

Playstation Portable:

Rock Band Unplugged krijgt er donderdag de volgende songs bij.

Jane's Addiction “Had a Dad”

Styx “Renegade”

Prijzen:

Het Spinal Tap's TAP TEN pack (11 songs) zal te downloaden zijn voor € 18,00 (1440 Microsoft Points)

De songs zijn per stuk te downloaden voor € 1,50 (160 Microsoft Points/200 Wii Points)

De tracks zijn vanaf vandaag (4 augustus 2009) beschikbaar op Xbox Live Marketplace en de ingame Music Store op de Nintendo Wii. Aanstaande donderdag zullen ze ook op PlayStation Network verschijnen en dat geldt dus ook voor de PSP tracks.