Elke week verschijnt er nieuwe downloadable content voor de muziekgame Rock Band. Ik neem voor Gamer en voor het Insidegamer de taak tot me op om (als mijn geldvoorraad het toelaat) iedere week van een aantal tracks reviews te plaatsen om jullie een idee te geven of de tracks het halen waard zijn (en om een update te geven op de DLC, aangezien Gamer dit lang niet altijd plaatst als nieuws).

Ik bespreek in de reviews gitaar, bass en zang. Drums bespreek ik niet vanwege het gebrek aan drumskills, zodra ik een beetje consistent ben op expert drums, zal ik deze ook bespreken.

Deze week verschenen er vier nummers. Twee tracks van de Amerikaanse punkband The Offspring (All I Want en The Kids Aren't Alright), de 90's klassieker Losing My Religion van R.E.M. en The Way It Shows van de Engelse gitarist en zanger Richard Thompson.

The Offspring – The Kids Aren't Alright Gitaar: De gitaarportie van The Kids Aren't Alright is in geen opzicht erg speciaal. Het is echter wel een erg toffe chart om te spelen door de snelheid en de wisselingen. En daarbij is het ook een positief punt dat dit de enige Offspring track is in Rock Band met een heuse gitaarsolo, die ook vrij leuk is om te spelen. Al met al is The Kids Aren't Alright geen must-have, maar als je het nummer gaaf vindt (waar grote kans tot is), is dit nummer zeker een aankoop waard.

8/10

Bass: Op bass is The Kids Aren't Alright vrij standaard. Het is erg simpel en erg repetitief. Ben je een bassist in Rock Band kan ik je dit nummer alleen echt aanraden als je dolgraag nog een partyhit in het spel wilt hebben zitten.

6.5/10

Vocals: Dit nummer is gaaf op zang. Net zoals alle andere Offspring deuntjes is hij vrij simpel, maar de pure awesomeheid van het nummer maakt het een prachtig nummer op zang. Daarnaast is het ook gewoon gaaf om eindelijk eens de lijn 'and smokes a lot of pot' in een game te kunnen zingen.

9/10

Extra: The Kids Aren't Alright heeft meezingend publiek (en een bijzonder krachtig meezingend publiek zelfs :D) R.E.M. – Losing My Religion Gitaar: Tja, wat valt er te zeggen? Erg simpel, erg repetitief. Ik zou deze track absoluut niet halen voor het gitaarspel, dat is namelijk nou eenmaal niet zo heel erg interessant (understatement) op deze klassieker. Ik sufte zelfs op een gegeven moment in waardoor ik één noot miste op mijn eerste playthrough. Alleen maar halen als je naast gitaar ook nog vocals doet of het nummer tof vind.

5.5/10

Bass: Ook op bass is Losing My Religion niet echt om naar huis te schrijven. Het nummer bevat vooral een shitload aan lange noten en zeer weinig interessante stukken. Ook hier geldt hetzelfde voor het gitaargedeelte. Alleen halen mocht je ook vocals spelen of als je de track tof vind.

5.5/10

Vocals: Zangers, rejoice! Losing My Religion is werkelijk één van de grootste klassiekers van de 90's en iedereen zal dit nummer dat ook direct herkennen. Dit nummer is niet heel lastig om te zingen (vooral omdat er een grote kans is dat je dit nummer als heeeeeeeel lang kent), maar het is wel gaaf. Must-buy als je zanger bent.

8.5/10

Extra: Ook dit nummer heeft meezingend publiek Richard Thompson – The Way That It Shows Gitaar: En de prijs voor verrassing van de week gaat naar The Way That It Shows. Serieus, het is dan wel de minst bekende track die deze week gereleased is, maar verreweg de gaafste op gitaar. Het nummer doet qua opbouw erg denken aan een persoonlijk favoriet van mij, namelijk Green Grass and High Tides. Het nummer begint erg langzaam met toffe stukken verspreid door de refreinen heen en eindigt in een botergeile en vooral lange solo. Gitaristen, haal dit nummer nu meteen!

9/10

Bass: Ook bassisten mogen een vreugdedansje doen met dit nummer. Nog meer dan bij gitaar geldt dat hoe verder je komt hoe toffer het is om te spelen. Het nummer begint erg langzaam en bevat haast geen interessante stukjes. Echter neemt het nummer wanneer de gitaarsolo begint een 180 graden draai en krijgen bassisten te verduren met series van hammerons en wordt het nummer supergaaf om te spelen. Ook bassisten moeten dit nummer gewoon in hun collectie hebben.

9/10

Vocals: Tja zangers, bij de vorige nummers waren jullie een beetje gematst, want dit nummer is weer een tikkie minder tof op vocals. Wel is hij duidelijk lastiger dan de eerste twee en nee, dat is niet omdat geen kip dit nummer kent, maar meer omdat deze song opbouwende zang heeft. Wat bedoel ik hiermee? Nou, het begint vrij laag en gaat ik kleine stapjes steeds hoger, waardoor de song toch interessant wordt om te zingen.

7.5/10

Prijzen:

Ieder nummer is te downloaden voor de prijs van €1,99 (160 Microsoft Points).

De tracks zijn vanaf vandaag (10 maart 2009) beschikbaar op Xbox Live Marketplace en zullen aanstaande donderdag op PlayStation Network verschijnen.