Elke week verschijnt er nieuwe downloadable content voor de muziekgame Rock Band. Ik neem voor Gamer en voor het Insidegamer de taak tot me op om (als mijn geldvoorraad het toelaat) iedere week van een aantal tracks reviews te plaatsen om jullie een idee te geven of de tracks het halen waard zijn (en om een update te geven op de DLC, aangezien Gamer dit lang niet altijd plaatst als nieuws).

Ik bespreek in de reviews gitaar, bass en zang. Drums bespreek ik niet vanwege het gebrek aan drumskills (ik heb ondertussen wel mijn drumstel weten te maken. Hurray for me!).

Vandaag verschenen er zes nummers als toevoeging aan de songlist van Rock Band. Ten eerste werden we verblijdt met een pakket met drie songs van de Industrial Metal band Ministry, die ook zwaar anti-Bush was getuige de lyrics van twee van de songs in dit pakket. Maar goed, het pakket bestaat uit de nummers Cuz U R Next, LiesLiesLies en The Great Satan. Naast deze nogal zware vertegenwoordiging in de DLC is vandaag ook wat softere rock te downloaden gekomen. Zo kan je tevens het nummer Linger van de Ierse band The Cranberries downloaden. Ten slotte ging Rock Band deze week terug naar de sixties met The Zombies (Wel The Zombies en geen Zombie van The Cranberries? Grappenmakers daar bij Harmonix.) met de klassieke nummers She's Not There en Tell Her No. Deze songs komen beide uit 1964 oorspronkelijk en zijn dus de oudste nummers in Rock Band op het moment, rejoice! Ik ben voor de oudste tracks van het gezelschap gegaan en heb dus de tracks van The Zombies gedownload. Voor de rest kan je terecht in dit topic, waar geleidelijk de charts zullen verschijnen. The Zombies – She's Not There Gitaar: Ik verwachtte niet veel van deze tracks, aangezien men in de 60's niet vaak veel op gitaar lette en de gitaar vaak meer op de achtergrond zat. Er is dan ook niet een hoop gitaar in dit nummer en dat wat er is bestaat uit simpele chords. Echter heb ik wel veel plezier gehad met het spelen van dit nummer op gitaar. Het zijn dan wel vooral chords, maar er is best wat afwisseling te zien. Toch had ik graag gewild dat de keyboard solo was gechart, maar ach…

7.5/10

Bass: Dit nummer heeft een gave, gave baslijn. Hij is niet lastig, maar er is genoeg beweging over het fretboard en er zitten zelfs een aantal leuke altstrumsecties in. Het is totaal niet lastig, maar bassisten zullen plezier beleven aan deze geweldige 60's tune.

8/10

Vocals: She's Not There is zo'n nummer wat iedereen denk ik wel eens heeft gehoord. Misschien dat ze niet wisten van wie het nummer was of hoe het heette, maar dit nummer is een straight out klassiekertje wat iedereen wel bekend in de oren moet klinken. Op zang is hij dan ook geweldig om te doen. Zangers, of eigenlijk iedereen die wel eens op een feest Rock Band speelt, haal dit nummer!

9.5/10

The Zombies – Tell Her No Gitaar: Hoewel het nummer nog steeds niet lastig is, kan ik dit vol overtuiging lastiger noemen dan She's Not There. Er is een apart riffje in het nummer wat, als je het eenmaal door hebt, redelijk leuk is. Tevens is het refrein ook best leuk om te spelen. Al met al is het nummer een beetje apart qua chart, maar wel leuk.

7.5/10

Bass: Tell Her No is iets minder tof op basgitaar dan She's Not There, maar mag er nog steeds zijn. Er is in de twee minuten dat het nummer duurt best een hoop beweging over het fretboard en het nummer is wederom niet al te lastig, waardoor je lekker laid back kan spelen.

7.5/10

Vocals: Oei, dat was een stuk lastiger dan dat ik verwacht had. Het nummer vormt vooral door de refreinen een best grote uitdaging, aangezien de zanger vanaf het tweede refrein begint met improviseren over het, door de band gezongen, 'Tell her no, no, no'. Tevens zijn er door het hele nummer heen heel wat grote sprongen in hoogtes en moet je constant opletten. Daarnaast is het nummer gewoon compleet awesome om te zingen, wel iets minder tof dan She's Not There dankzij de lagere herkenningsfactor.

9/10

Prijzen:

Het Ministry pack is te downloaden voor € 5,50 (440 Microsoft Points)

De songs zijn per stuk te downloaden voor € 2,00 (160 Microsoft Points/200 Wii Points)

De tracks zijn vanaf vandaag (26 mei 2009) beschikbaar op Xbox Live Marketplace en de ingame Music Store op de Nintendo Wii. Aanstaande donderdag zullen ze ook op PlayStation Network verschijnen.