Hoi Gamer.nl publiek. Nu Rock Band (2) de laatste tijd groot wordt en Harmonix al sinds de release van Rock Band 1 elke week DLC uitbrengt, leek het me verstandig om jullie reviews te brengen van nieuwe Downloadable Content die ik koop. Om een beetje aan te geven waar de goede nummers liggen.

Natuurlijk koop ik niet elke week alle DLC (er is tot nu toen echter maar één weekje geweest waarin ik niets kocht), maar voor zover ik het iedere week koop zal ik proberen reviews online te hebben.

Sorry trouwens voor het gemis van drums reviews, maar dat komt omdat ik mijn reviews graag wil baseren op de notecharts op expert en aangezien ik op zijn zachtst gezegd niet zo heel geweldig ben in drums kan ik daar geen reviews over plaatsen.

Genoeg gelul nu en dan ga ik nu over naar de reviews.

Turbonegro - Wasted Again Gitaar: Op gitaar is deze track als een complete verrassing gekomen voor mij. Ik verwachtte een standaard punkchart (veel chords, weinig wisselingen en bovenal nauwelijks hammer-ons), maar kreeg een chart die buitengewoon leuk is om te spelen. De song zit vol met interessante hammer-ons en bevat een erg leuke solo. Natuurlijk zitten er wel chords in, maar die wisselen gelukkig vaak genoeg af om leuk te blijven om te spelen.

8.5/10

Bass: Waar dit nummer mij op gitaar echt verraste, is bas niet zo heel interessant. Het is de standaard punkchart voor basgitaar. Veel straightforward strumnoten en weinig afwisseling. Nee, voor de bass moet je niet bij dit nummer zijn.

5/10

Vocals: Op vocals is Wasted Again totaal niet uitdagend. Er zijn wat tricky wisselingen in hoogtes, maar een gemiddelde speler zal dit na één run wel doorhebben. Echter is het nummer wel aardig om te zingen dankzij de vocals. Lekker brallen over hoe je na een nachtje feesten weer eens dronken bent? Count me in. Dit valt in de categorie Offspring: niet heel speciaal op vocals qua uitdaging, wel gaaf om te doen.

8/10

White Zombie – Black Sunshine Gitaar: Ja, ik ben me ervan bewust dat de chart van Black Sunshine in Guitar Hero 3 niet al te best was: het wekte bij menig speler (waaronder bij mij) kramp op in de vingers en het was bovenal gewoon niet tof om te spelen. De Rock Band versie van de song is een stuk beter. Het gaat minder snel (wegens het feit dat dit een master is), is leuker gechart, hij is een stuk simpeler en is gewoon ontzettend gaaf om te spelen. Er is echter wel een puntje op te merken: de solo's zijn gewoonweg belachelijk. Als je de flawless solo achievement nog niet had, moet je deze track maar eens downloaden.

8/10

Bass: Bassisten, dit is jullie moment. Laat ik maar eerst met het nadeel komen: de chart bestaat volledig uit strumnoten. Goed, nu dat uit de weg is: de chart is absoluut heerlijk. Het is snel, uitdagend, catchy en vooral leuk. Als je geniet van het spelen van bass moet je deze track absoluut in je collectie hebben.

9/10

Vocals: Op vocals is dit nummer vrij zwak. Ten eerste is het nergens lastig (wat vreemd is, aangezien hij wel tier 5 is). Ten tweede is het gewoon niet zo heel erg boeiend om dit nummer op zang te doen. Ja, het is tof om de openings- en sluitingszinnen van Iggy Pop te spreken, maar voor de rest is er weinig spannends te vinden in het nummer. Dit is het zwakste nummer deze week op vocals.

6/10

White Zombie – More Human Than Human Gitaar: Dit is absoluut de zwakste gitaartrack van de week. Het is vrij simpel om te spelen en is nergens echt leuk. Tevens zitten er veel pauzes in het nummer op gitaar. Alleen halen als je het nummer gaaf vind.

5/10

Bass: De White Zombie tracks zijn werkelijk verrukkelijk op bass. Deze track bastaat voornamelijk uit één riffje, maar het is een heerlijk riffje. Er zijn veel hammer-ons, je hand beweegt over het fretboard (het constante riffje is namelijk verpreid over de groene en oranje noten). Als je een bassist bent moet je gewoon allebei de White Zombie tracks halen, nu!

9/10

Vocals: Dit is een prachtig nummer op vocals. Nee, het bevat niets lastigs, maar het is zo vet om dat refrein te zingen: MORE HUMAN THAN HUMAN, MORE HUMAN THAN HUMAN! Er zijn weinig songs in Rock Band die mij zo oppompen met energie in Rock Band (natuurlijk verslaat niets de Come On uit Space Truckin'). Vocalists, haal dit nummer!

8.5/10

Extra: More Human Than Human is de eerste DLC track sinds een hele tijd die een meezingend publiek heeft. Alle nummers zijn voor 160 Microsoft Points (op de 360) of ook wel 1.99 euro te downloaden. Voor de PlayStation 3 komen deze nummers komende donderdag online.