Het is de week van. De week van koninginnedag, de week van Joran is weer in het nieuws, de week van goed weer en slecht weer. Het is een vakantieweek, een week van genieten. En het is de week van GTA IV. Of wacht, voor de meeste mensen is het de week van GTA IV. Voor mij is dit de week van wachten..

Het was zaterdagmiddag toen ik 'het' mailtje ontving, het mailtje van wanhoop. Beperkte oplage GTA IV. Volgende levering over een week. Voor jou dus. Oh, SHIT! Maar vooralsnog geen man over boord, het is namelijk vakantie en daarom kan je lekker vroeg voor de deuren van je plaatselijke gameboer staan. Voor de meeste mensen ja. Voor mij is het vandaag de dag van school en teleurstelling.

Gistermiddag was ik nog vol moed. Ik had het eerste blok vrij dinsdag, en kon daarom om 9 uur gewoon mijn kopie bij een willekeurige winkel ophalen. Tot het bord der medelingen een vervelend detail aannam. 'Voor VWO vervalt morgen het eerste vrije blok'. Alsof de duivel een zeepje voor me liet vallen. Zouden ze het erom doen? Dat er een leraar is die weet dat GTA voor de deur staat, en ons even lekker diep door de stront sleurt?

Dinsdag de 29ste is de dag, de dag voor velen. Maandenlang stond deze datum aangekaart op de kalender. Vroeg je moeder wie er jarig was. Wie? GTA mam. 'Oh'. Zojuist kom ik thuis, telefoon in mijn hand, en ik toets langzaam het Dixons nummer in. Goedemiddag. GTA IV? Uitverkocht? Overal? Oh. Teleurstelling..

Voor mij wordt het de week van wachten..

PS. De Dixons is de enige fatsoenlijke gamesboer hier in de buurt. Mediamarkt in Utrecht was binnen no time uitverkocht, dat had ik telefonisch al vernomen.