Battlefield en Call of Duty zijn, zeker de laatste maanden, aartsrivalen. Ze proberen de consumenten te winnen door harde marketingscampagnes en de fans van deze series doen hier gezellig aan mee. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen, zoals het aantal pre-orders van  MW3 die die van BLOPs alweer overtreffen.

Bijna elke artikel op gamer.nl die met Call of Duty of Battlefield te maken heeft, krijgt heel veel, voornamelijk negatieve, reacties. Reacties die bedoelt zijn om fans van de andere serie belachelijk te maken, en om hun eigen game de hemel in te prijzen. Dit gebeurt niet alleen op gamer.nl, maar op bijna alle games-gerelateerde sites op het internet.

Call of Duty fans worden meestal als ''de 13-jarige koters'' gezien, terwijl battlefield spelers weer worden uitgescholden voor ''noobs'' en ''campers''. Dit dient tot geen ander doel dan het minderwaardigheidscomplex dat deze individuen hebben weg te werken. Het draagt niet bij aan een goede discussie een daardoor zijn deze reacties onwenselijk.

 

Xx_COD_xX en BForever

 

De afgelopen dagen zijn er veel reacties door deze twee accounts geplaatst, in stijl van ''de echte fanboys''. Natuurlijk werden deze reacties (vooral de reacties van Xx_COD_xX) erg in de min gezet, omdat ze irritant waren, en niks toevoegden aan het betreffende artikel.

Excuses voor alle overlast die Xx_COD_xX en BForever hebben veroorzaakt, maar misschien zien jullie nu in dat je niet gewoon kan zeggen dat óf CoD óf Battlefield beter is, dat ligt aan de speler. Laat iedereen gewoon spelen wat hij leuk vindt, dan is er niks aan de hand.