Chivalry was de eerste echte indie game die ik kocht, ik heb weken lang getwijfelt tussen war of the roses en chivalry. Uiteindelijk ben ik voor chivalry gegaan vanwege de first person. En wat is dat een goede keuze geweest.

  De combat is simpel, LMB is een zwaai aanval. RMB is een block, Scroll omhoog is een steek en scroll down is een overhand aanval. Daar moet je het de hele game mee doen. En met speren, hamers, zwaarden, halberts, 3 tanden, morgensterren en knuppels en pijl en boog.  

Het mooiste aan chivalry is de first person combat, net zoals in een echt close combat gevecht zie je dus niet wat er achter je gebeurt en moet je dat van te voren al inschatten. Als je dus als kip zonder kop het gevecht in gaat ben je dus ook zo dood, als je om je heen begint te meppen, heb je een paar kills maar ben je vrij snel al je kop kwijt. Ga je echt tactisch te werk dan komt de diepgang van het blocken en het aanvallen van het spel naar boven. Het is een flinke leercurve maar als je het eenmaal een beetje kan, zul je zien dat je op het veld toch een stuk lastiger te verslaan bent. Tot dan net de andere speler of een van de 10 archers je neermaait.

In chivalry heb je een aantal modes: Free for All, Team Deathmatch, Team Objective, Last Team Standing (LTS) en Duels. De eerste 2 hoef ik niet uit te leggen, dit is practisch hetzelfde als in CoD of BF. Team Objective is anders, je moet een objective zoals "brand het dorp plat" of "rijdt de ram naar de poort" voltooien. Dit lukt niet zonder teamwork, en zoals ik al eerder zei als het hele team als een neurroot het veld in rent, heb je al verloren, teamwork en tactisch aanvallen is dus belangrijk. Nog belangrijker in LTS (dood is dood), als jij in je eentje tegenover 4 man staat moet je wel heel goed zijn wil je overleven. En het mooie is is dat het kan! Als die 4 je aanvallen zonder inzicht zullen 2 elkaar afmaken en/of verwonden en hoef jij alleen maar de restjes neer te steken. En dan heb je nog de duels. 1 tegen 1 en dat laat zien of je er iets van snapt. Voor vele zal het niet zijn weg gelegd, maar de voldoening die je hebt van goede duels is niet te evenaren met het winnen van een random potje FFA. Kijk maar wat gameplay! (said no reviewer ever)   

Conclusie; voor €5,74 is het een absolute doen. Zowel voor de CoD spelers als voor de spelers die toch die tijd nemen om de combat goed te leren.