Ik heb mijn multiplayer review van Call of Duty 4: Modern Warfare met een terechte 10 beloond. In deze review gaf ik al aan dat vooral de wapens van het multiplayer gedeelte erg indrukwekkend zijn. Vandaar deze Specials over de wapens van Call of Duty 4. We trappen af met de Light Machine Guns.

De Light Machine Guns (LMG), bestaan uit slechts drie wapens, namelijk de M249 SAW, de RPD en de M60E4. Waarschijnlijk zeggen deze namen je helemaal niets, maar daarvoor hebben we deze Weapon Special. Hierin leg ik uit met welke wapens ik goede en slechte ervaringen heb, en waarom.

Light Machine Guns zijn over het algemeen erg snelle wapens voor langere afstanden. Ook doen ze al snel veel schade. Echter, de magazijnen zijn groot wat als nadeel met zich meebrengt dat het herladen nogal lang kan gaan duren. Ook zijn de geweren zwaar, dus je zal beduidend langzamer lopen met een LMG.

M249 SAW

Nee, de SAW houdt niet in dat er net zoals in Gears of War een kettingzaag aan je wapen is vast gemaakt. In dit geval staat SAW voor Squad Automatic Weapon, wat dus duidelijk heel iets anders betekent. De M249 SAW is al vanaf level 1 te gebruiken. Het wapen onderscheidt zich vooral met de twee andere LMG's, met zijn 'Fire Rate'. Deze is zeer hoog bij de M249 SAW, wat betekent dat de kogels zich erg snel op elkaar volgen. Dit kan erg fijn zijn, want als je eenmaal goed gericht op je tegenstander staat, boor je gelijk tientallen kogels in zijn lichaam. Nadeel van een hoge Fire Rate, is dat het meestal ten koste gaat van de schade per kogel. Want bij de M249 SAW ligt deze weer het laagste van alle drie. Dit is erg jammer, want je merkt er echt veel van. Als je dit wapen gebruikt moet je niet te veel bewegen, want op een één op één gevecht ben je vrij kansloos. Als je dan uiteindelijk een goede plaats gevonden hebt, waar jij je tegenstanders wel goed kan zien, en je tegenstanders kunnen jou amper of niet zien, ben je onverslaanbaar met de M249 SAW. Het probleem is, is dat je niet zoveel van die plaatsen hebt in Call of Duty 4. Als je uiteindelijk na 75 kills de Grip-functie unlockt, kom je erachter dat eigenlijk niets dit wapen tot een goed wapen kan maken. De M249 SAW is een matig wapen die in level 1 van pas kan komen, maar je later snel weg moet doen.

M249 SAW: 5,9/10 RPD

De RPD unlock je al in level 4, al vrij snel dus. En ik vertel je nu alvast: vervang die M249 SAW alsjeblieft met de RPD. Het enige verschil tussen die twee wapens is dat met de RPD de Fire Rate iets lager ligt, maar vuurt nog steeds tientallen kogels per seconde. Daarnaast creëert de RPD véél meer schade als de M249 SAW. Nee, niet een klein beetje, véél meer. En dat merk je behoorlijk. Je tegenstanders vallen veel sneller dood neer en de frustratie vermindert. Met de Red Dot Sight werkt het wapen prima, maar het feest kan pas echt beginnen na 75 kills: met de Grip-functie. De nauwkeurigheid van de RPD ligt iets lager als de M249 SAW, maar dat wordt verholpen met Grip. Het nauwkeurigheidbalkje zit bijna vol, waardoor je eigenlijk een volautomatische Sniper in je handen hebt. En het werkt heerlijk. Op zowel korte, middelmatige en lange afstanden is dit wapen meer dan goed. Het enige nadeel aan dit wapen is dat ook deze zwaar is. Ook hier houdt dit weer in dat je langzaam loopt en niet lang kan sprinten. Vrijwel elke speelstijl kan je met dit wapen uitvoeren. Je kunt campen in een klein huisje, je kunt bunnyhoppen door het hele level heen rushen, of een combinatie ervan.

RPD: 9,2/10 M60E4

De M60E4, vanaf level 19 verkrijgbaar, is een vergelijkbaar wapen met de RPD. Alleen de Fire Rate van M60E4 ligt nog net iets lager als de RPD, maar de schade is een heel klein beetje hoger als de RPD. Kan erg goed zijn, maar het schieten met de M60E4 werkt niet altijd even lekker. Zoals je waarschijnlijk wel weet, gaat een wapen tijdens het schieten omhoog door de klap die een kogel geeft. Bij deze M60E4 is dat alleen een stuk meer als bij de andere LMG's, waardoor het schieten een stuk lastiger wordt. De Grip-functie vermindert, waardoor je er vrijwel geen last meer van hebt. Echter, het is praktisch onmogelijk om met de M60E4 kills te maken zonder de Red Dot Sight. De normale Iron Sight is zó slecht op dit wapen, je ziet totaal niet waar je schiet. Erg jammer, want dit had zeker een enorm goed wapen kunnen worden. De M60E4 is echter met de Red Dot Sight nog een prima wapen waar je wel een aantal kills gemakkelijk mee kan maken, het is alleen jammer van de slechte Iron Sight, waardoor het niet verstandig is de Grip erop te zetten.

M60E4: 7,3/10

Ik raad de volgende Class aan voor de Light Machine Guns:

Primary Weapon: RPD Adjustment: Grip Side Arm: Desert Eagle Special Grenades: Flash Grenade Perk 1: (Grip) Perk 2: Sleight of Hand (Faster Reloading) Perk 3: Martyrdom (Drop a live grenade when killed)