Gelekte Informatie (bron: PU):

 

- Als de geruchten kloppen, de hoofdrolspeler in GTA V is dezelfde gast uit de eerste trailer. Hij heet Albert de Silva, heeft Latijns-Amerikaans bloed en was ooit lid van een misdaadfamilie in Vice City. Nu is hij stinkend rijk en heeft hij een verwende zoon die de hele dag online een Call of Duty-kloon speelt en door z’n headset loopt te vloeken. Ironisch genoeg heeft GTA V ook een uitgebreide multiplayer.

- De multiplayer ondersteunt maar liefst 32 mensen op de consoles. Dat kan meer worden op de PC maar is nog onduidelijk. Net als in Red Dead Redemption kun je een gang vormen. XP wordt alleen ingeruild voor Reputation en je groepje kan ook missies aannemen zoals een bankoverval. De gangleader kan andere partymembers rangen geven en zelfs specifieke mission objectives. Vet!

- De kaart is vijf keer zo groot als die van GTA IV. Los Santos neemt de helft in en is dus 2,5 keer zo groot als Liberty City. Er zijn opnieuw drie secties die je met verhaalmissies moet unlocken.

- Vliegtuigen zijn terug! Van een Tweede Wereldoorlogbarrel tot privéjets, er zijn weer genoeg massavernietigingswapens!

- Auto’s en vuurwapens zijn licht customisable. Denk aan het toevoegen van schokdempers of een nitroboost. Geweren en pistolen schieten realistischer. Afhangend van de snelheid begint de camera hevig te schudden wanneer je uit een auto schiet.

- De politie is ook weer geüpgrade. Riot shields en flashbang granaten noemt de dev. Als je wanted level 4 sterren wordt gaan de radiostations waarschuwingen uitzenden. Oh ja, diezelfde stations geven eindelijk ook eens file-informatie. Te hard rijden geeft je nu een wanted level.

- Televisie keert terug met nog meer zieke programma’s dan voorheen.

- De onderwereld krijgt een eigen economie, wat inhoudt dat je drugs, wapens en gestolen auto’s kan kopen en dat die prijzen kunnen variëren van dag op dag.

- Kun je drugs gebruiken? Ja! Hou er alleen wel rekening mee dat de politie je oppakt als je wiet op de stoep rookt. Los Santos is tenslotte Amsterdam niet.

- De GTA V releasedate staat intern gepland voor mei 2013. Natuurlijk kan die nog veranderen bij grote tegenslagen. Een E3-demo staat gepland, wat opmerkelijk is want Rockstar heeft al jaren geen stand daar.

- Vuurgevechten zijn realistischer. Wanneer je met een pistool schiet uit het raam van een auto, afhankelijk van hoe snel je gaat, zal je problemen hebben met richten, door schudden camera's.

- ***spoiler***
De hoofdpersoon gaat niet dood (gelukkig).

- Bij grote auto ongelukken, raak je gezondheid kwijt.

Reactie van mij

Ik kan werkelijk niet wachten op de game, er zitten zoveel verbeteringen in! Het leukste van deze gelekte informatie vind ik de files, en de radio. In GTA IV was nog wel eens weinig verkeer op de weg, maar nu er files komen, is dat voorgoed over! Helemaal leuk is dat je kan voorkomen dat je in een file komt door naar de radio te luisteren! Het minst leuke van deze informatie vind ik dat ik moet wachten tot mei 2013, want een ding is zeker, deze game wordt weer een topper (ook als de geruchten niet waar zijn)!

 

 

(Redactie, ik heb nog een leuke foto van mijn 6 GTA IV's, hoe kan ik die toevoegen?)

[Dit is de verbeterde versie Pro-Rick]