Als je een "echte" gamer bent, moet je in het belang van je eigen budget denken en die van andere gamers. Hoe kan jij je verzameling zoveel mogelijk uitbreiden, of zoveel mogelijk spellen spelen en het ook kunnen betalen.

Dus je wil je hardware en software zo goedkoop mogelijk, de kwaliteit zo hoog mogelijk en de mogelijkheden (bijna)niet gelimiteerd. Dan ben je een gamer, dan ga je voor maximale ervaring per spel en zoveel mogelijk ervaringen op doen.

We hebben als "echte" gamers niets aan exclusiviteit, want als "jouw" console met exclusieve content komt, doet de concurrent dat ook en betekend het minder spellen die we kunnen spelen of we meer geld meoten uitgeven, waardoor we minder geld hebben voor de spellen zelf.

Dus mensen die het goed vinden dat Microsoft Halo/Gears of War heeft, of Sony Uncharted/God of War, of Nintendo Mario/Zelda heeft denken echt niet in hun eigen belang of die van andere Gamers.

Willen wij als gamers profiteren, dan moeten we Sony niet vergeven niet backward compatible te zijn, Microsoft voornamelijk met Kinect bezig te zijn en dat Nintendo geen 1080p rendered Wii spellen kan afspelen. Als je dat wel doet, dan ben je een fanboy en geen Gamer.

Dus ben een Gamer, ben kritisch over elk systeem en spel en praat niets goed!