Ik ben een lange tijd niet meer op gamer.nl geweest. Gelukkig ben ik nu terug, en hier komt mijn eerste stukje.

Dit gaat over Guild Wars, een spel dat ik met veel plezier heb gespeelt. Vroeger. Nu niet meer. Waarom? Geen tijd voor gehad. Nu heb ik toch weer die kriebel gekregen om te gaan spelen. Maar hoe komt dat, wat maakt guild wars nou zo speciaal? Laten we het zo zeggen, de game heeft een ziel waar je u tegen mag zeggen.(zie userdoc van..) Alleen, zo'n spel begin je niet zomaar te spelen, dat vergt een uitgebreide voorbereiding. Zoals, welke class zou je moeten worden? Met wie ga ik dit spel spelen? Hoe ga ik het spelen? Fanatiek natuurlijk. Als een malle. Maar niet overdreven veel. Daarom mijn egocentrische doel van dit stukje; Wie gaat er met mij mee op een epische queste om vanaf de grond een mooie reputatie op te bouwen en veel plezier te beleven?

Want Guild Wars is niet zomaar een spel. Het zit ongelofelijk diepzinnig in elkaar, en als hardcore gamer is dit een verademing voor mij. Voor mij komt zelfs WoW niet in de buurt van het plezier dat ik beleef aan Guild Wars. Want er is een verschil tussen Skills hebben, en Skills gebruiken in dit spel. En dat werkt geweldig goed. Ook zijn de Guild versus Guild battles intens en erg spannend.

Trouwens, FANT GEFELICITEERD MET JE 10000e POST!