Ach ja... Aliens: Colonial Marines. Ik denk niet dat er iets is dat ik er nu nog uit kan gooien dat nog niet gezegd of besproken is. Iedereen met ook maar de meest oppervlakkige interesse voor games zal ondertussen wat hebben meegekregen van dit "veelbelovende epic wordt abominatie" verhaal. In een poging om de pijn te verzachten voor de ongelukkigen onder ons die dit product hoopvol kochten, slingert Gearbox nu een dikke, vette 3,8 GB patch naar onze verdrietige hoofdjes.

 

Ik denk dat ze zojuist een tweede fuck-up zijn begaan. En hier is waarom:

 

Deze game is een train wreck. Compleet anders dan de trailer, blah, blah... We kennen het verhaal ondertussen. Maar laten we eerlijk zijn; het is zo'n ONTZETTENDE train wreck dat het intrigerend is geworden. De game daalde af naar een compleet nieuw, onontdekt gebied van afgrijselijkheid. De moonwalkende Xenomorphs, de idiote A.I. en de beschamende final battle... Het is bijna een belevenis om deze game te mogen aanschouwen in al zijn lelijkheid. En dan heb ik het niet enkel over de graphics.

Toegegeven: ik heb geen enkele harde feiten om het volgende hard te maken, maar ik ben er van overtuigd dat er kuddes mensen zijn die deze game kochten, of gaan kopen, enkel om te zien hoezeer ze het verpest hebben.

Gewoon om een glimps op te mogen vangen van deze mysterieuze shitpile.

Om te kunnen zeggen; Ik speelde deze grafgame... En ik kan het navertellen.

 

En nu gaan ze de moonwalks wegpatchen. Wat. De. Fuck.

Ik ben van mening dat de schade is aangericht. Ook als ze de gigantische lading bugs en glitches terug weten te brengen naar een acceptabel minimum zal dit nooit "een ontzettend goede game" worden. Eerder "wel okay, nu ze de hele zooi gepatched hebben."

"Wel okay, nu ze de hele zooi gepatched hebben" lijkt mij niet waar de makers van de game op uit waren. Ik had overigens graag gezegd dat Gearbox, Demiurge, Nerve of Timegate er niet op uit waren, maar IK weet ondertussen ook niet meer wie de fuck die game nou eigenlijk heeft gemaakt.

 

Volgens mij hadden ze met z'n allen om tafel moeten gaan zitten en zeggen: "Goed. Dat hebben we verneukt. Hard." En dat had het dan moeten zijn. Daar had het bij moeten blijven! Laat deze game heerlijk zwelgen in de afgrijselijkheid! Laat het de gigantische teleurstelling zijn die het is! Geef het de gratie van de mogelijkheid af te zakken tot het dieptepunt op elke Top 100 lijst vanaf nu en daardoor cult status te vergaren!

Weet je wat? Gratis pro-tip: pak de stock die je nu nog hebt van onverkochte discs en begraaf de hele zooi in een woestijn in Arizona. Grote kans dat je nog wat bonus PR meepakt van de Conspiracy Theorycrafters.

 

En dan, over een paar jaar, breng je de game nog een keer uit. In deze lelijke, lelijke staat, en zie je hoe in de toekomst al die gamers die de legendes en mythes hoorden over "die ene Aliens game" in kuddes naar hun (in de toekomst uiteraard holographische) toetsenborden rennen om hun hard-verdiende Galaxy-Euro-Credits te spenderen om ook te kunnen ervaren. Te kunnen proeven. Te kunnen voelen en sprakeloos te zijn over die enorme clusterfuck... Aliens: Colonial Marines.