Waarom dit stuk?

Ik wil dit stuk al een hele tijd schrijven, het kriebelt niet al enige dagen en ook niet enige weken. Het kriebelt al enkele maanden en niet alleen met betrekking tot Gamer.nl maar ook met betrekking tot andere websites. Omdat ik geen reclame wil maken voor de website zal ik ze maar naar voren laten komen als XBW, ING, ND etc. Websites die net zoals Gamer.nl bestaan uit communities vol enthousiaste gamers die niet alleen graag videogames spelen maar er ook graag over praten en constant up to date willen zijn over de afgelopen, huidige en toekomstige games. Ik noem deze groep dan ook even de hardcore gamers wat ook weer stof geeft tot discussiëren.

Ik kwam, zag en kreeg bevestiging

Ik gooi het even over de concrete kant. Het is nog maar enkele weken en dan zullen we eindelijk Assasins Creed spelen. "Dat spel wordt ownage, de beste in zijn genre. En ja hij haalt alles onderuit. Had ik al gezegd dat hij ownage wordt?". Ik zie hele fora vol gamers die ervan uitgaan dat dat spel gewoon alles geeft wat ze willen in een spel. De previews waren goed, en het kan eigenlijk alleen maar beter. En er is ook nog eens een Unreal Engine. Ja jongens, dit wordt het helemaal. Op dit moment weet ik al hoe zij later zullen reageren, her en der geef ik aan dat het spel vast erg leuk wordt maar dat we nuchter moeten blijven. Maarja ik zou me aanstellen en AC zou te vet worden, er worden uiteraard ook nog wat vergelijkingen gemaakt met andere top games en dan komt de game uiteindelijk in de winkel.

Review sites geven het spel tussen een 9 & een 10 anderen geven het spel een 8

Het spel wordt in de dvdspeler gedaan en de volop enthousiaste gamer zou wat beleven. En dan komt het, de teleurstelling. De graphix van GTA 4 zijn eigenlijk helemaal niet zo mooi, en waarom lijken veel missies in AC zo op elkaar. Enkele gefrustreerde beginnen al snel erover dat de 2d GTA games wel perfect waren. Zij vergeten hierbij uiteraard even de minpunten van de toenmalige game, en dat zij toen net genoeg geld hadden voor die game. Maarja andere beamen dat, deels omdat zij zichzelf ook teveel hebben gehyped en deels omdat het natuurlijk altijd wel wat leuks heeft om te zeggen dat games van vroeger beter waren. Dan ben je namelijk van de oude stempel enzo. Das cool jeweetz.

Nog even wat voorbeelden van games waarbij het goed duidelijk wordt hoe goed mensen in een eigen wereld kunnen leven

Gears of War 2: Dit spel is te snel uitgespeeld, online is het kut en er zijn geen leuke maps. Eigenlijk voelen de wapens ook niet goed aan. Op dit moment denk je dat het spel dan heel slecht is maar dan denk je er verder over na. Het is Gears of War 1 maar dan met meer, het is niet een transformatie van Gears of War 1. Leukste is dan natuurlijk ook nog als je dan hoort dat Gears of War 1 ook niet leuk werd gevonden. Hierop kan je alleen kijken met een blik van "-_-" gevolgd door een hele diepe zucht!

GTA 4: Wat wordt dit spel toch ongefundeerd kinderachtig hard afgezeken. Ik heb geen zin om al het gezeur weer aan te halen of om nogmaals te vertellen dat de 2d GTA games ook zijn gebreken hadden. Ik vertel nog eens wat over de goede punten. Zo zag de stad er realistisch uit, kon je weer GTA stijl iedereen neer knallen en is er eindelijk een goede online mogelijkheid. Enfin je kan in elkgeval online spelen.

Farcry 2: Nog zo'n spel waarbij men maar meteen begon te zeuren. Leukste vind ik nog wel de posts van klagers die het erover hebben dat je snel van A naar B wilt. Wat heb je daaraan? Zodat je weer snel een volgende topgame kan rushen? Farcry 2 hoor je te spelen om te genieten van de graphix. En als je even rustig nadenkt en je niet laat opfokken dan kom je erachter dat je ook de boot of bus kan pakken en relatief snel bij B bent. Toch is het zo dat als je hier teveel over klaagt je naar jezelf moet kijken. Is dit spel wel voor mij bedoelt?

Genoeg geklaag, tijd voor wat adviezen

Probeer nuchter naar games te kijken maar denk ook marketing technisch. Developpers willen goede games maken om zo een hoge omzet te genereren, maar het zijn aan de andere kant ook commerciële bedrijven met een beperkt budget en een beperkte hoeveelheid tijd. Verdiep je in een toekomstig spel maar leer het niet uit je hoofd door praktisch elke trailer te kijken en elke screenshot uit je hoofd te kennen. Gears of War 3? dat wordt gewoon Gears of War 2 met wat extra wapens. Kom hier niet met " maar Epic games zegt dit en dit :'(" ja tuurlijk zeggen zij dat. Zij willen veel verkopen. Zelf moet je nuchter blijven, als je een spel teveel hebt gehyped probeer dan ook eens kritisch naar jezelf te kijken. Misschien hield je eigenlijk al niet zo van het genre? of misschien was het toch niet zo verstandig om assasins creed op very easy te spelen om daarna weer een ander spel te spelen.

In de toekomst komen nog games zoals: Killzone 2, de uitbreiding van GTA, maar ook Alan Wake. En ik zie het gewoon gebeuren dat het leeuwendeel weer begint te klagen. Alan Wake zou toch de beste adventure ooit worden in een bos? En de uitbreiding van GTA zou toch alles hebben wat GTA 4 niet heeft plus zoveel extras en ja dat kost uiteraard maar heel weinig geld omdat het ook heel goedkoop is om te maken. Dit is het einde van mijn betoog, een hoop zullen mogelijk op mij bashen maar dat laat mij alleen maar zien dat ik de juiste snaar hebt geraakt. Want elke gamer weet ergens wel dat het gras aan de overkant niet altijd groener is en dat we geneigd zijn om vooral de goede/ leuke dingen van vroeger te herinneren.

Jawohl!