Toen EA enkele maanden geleden het nieuwste deel in de populaire Red Alert-serie aankondigde, werd hierbij meteen bekend gemaakt dat er in Red Alert 3 een derde partij zou deelnemen aan de gevechten die tot dan toe alleen tussen de geallieerden en sovjets plaats hadden gevonden. Het Japanse leger zou een totaal anders spelende partij worden, maar meer informatie werd er toen niet over vrijgegeven. Die stilte is met de E3 echter verbroken en we kunnen jullie nu de eerste beelden tonen van de Japanse vechtmachines.

Naast de beelden en de nieuwste versie van de bekende Hell March die de trailer toont zijn echter ook enkele nieuwe gameplay mechanieken bekend gemaakt. Zo zal iedere partij op zijn eigen manier kunnen bouwen. Geallieerden hebben een bouwradius vanaf de zogenaamde construction yard en enkele nodes, maar niet vanaf andere gebouwen zoals we dat gewend waren van de overige Command & Conquer-games. Daardoor zullen geallieerde spelers hun basis dicht op elkaar moeten bouwen. De sovjets daarentegen hebben weliswaar vanaf ieder gebouw een nieuwe bouwradius, maar een sovjet gebouw zal op de kaart gemaakt worden, waardoor deze tijdens contructie kwetsbaar is voor vijandige aanvallen.

Het Japanse leger tenslotte heeft inderdaad een heel andere speelstijl, want in plaats van het maken van gebouwen zul je bij het Japanse leger kleine bewegende kratjes kunnen maken. Deze kunnen over heel de kaart verplaats worden en uiteindelijk worden uitgepakt tot een nieuw gebouw. Het Japanse leger heeft dus niet te maken met een bouwradius. Over de verschillende leger eenheden van de verschillende partijen kun je overigens alvast een kijkje nemen op de officiele Red Alert 3 site, waar iedere week enkele units uit de doeken worden gedaan.