World Domination

Mijn eerste indruk van Rayman Raving Rabbids 2 was: dit is precies hetzelfde als het eerste deel! Heel ver zat ik er niet naast, maar het is me nu duidelijk dat de game toch wel echt van zijn voorganger verschilt. Bovendien, waarom zou je een succesformule met potentie de nek omdraaien. Een tweede poging waren de konijnen dan ook meer dan waard en vol enthousiasme heeft het ontwikkelteam aan de game gewerkt. Rayman zal nog wel een rol spelen in het spel waarbij hij bij de konijnen (die de wereld willen domineren) gaat infiltreren verkleed als jawel, een konijn!

De hele aardkloot is ditmaal de arena waarin alle mini-games zich zullen afspelen. In verschillende landen zullen games unlocked kunnen worden en uiteraard passen deze qua thema en sfeer bij dat land. Wat een erg leuke nieuwe feature is, is dat je ook zelf een soort parcours kan uitstippelen wanneer je met vrienden de game wil gaan spelen. Ben je bijvoorbeeld een sportfanaat, dan kun je alle sportgames selecteren en bij elkaar plaatsen zodat je daar alleen maar mee aan de slag kunt. Je krijgt dus veel meer vrijheid en mogelijkheden.

Humor

Humor is waar het in RRR2 om draait. Dat blijkt al direct in de trailer waar een beetje een loopje wordt genomen met de Transformers hype die tegenwoordig over de wereld waait. In de weinig verfijnde toilethumor verandert een wc is een evil bunny transformer, hilarisch! Het zet precies de toon voor wat de game nu eigenlijk behelst. Bij het kiezen van een personage aan het begin van het spel verschijnt er al een glimlach op je lippen want kies je voor een Darth Vader bunny of heb je liever een Spider-Man konijn?

Multiplayer en partygame

Direct wordt duidelijk dat de beste elementen uit het eerste deel veel beter zijn uitgewerkt in de opvolger, Het multiplayer gedeelte van de game is de voornaamste focus en RRR2 is dan ook een echte partygame geworden. De makers willen dat de spelers samen een toffe tijd hebben en bij wijze van spreken over de grond rollen van het lachen. De meeste games van de in totaal 60 stuks bestaan dus uit 2-, 3- of 4-spelers modes zodat je helemaal los kunt gaan. In de demo konden we los gaan met het uitspugen van wortels in bierglazen, baseball, rodeo en ga zo maar door. Zoals inmiddels gewend zijn van de game draait het vooral om de controls die de funfactor vormen.

Op een van de weinige screenshots van de game is te zien hoe de bunnies in een bioscoopzaal zitten met een mobiele telefoon. In de game zul je de Wiimote zo snel mogelijk aan je oor moeten houden als een telefoon en erin praten en dan weer ophangen. De ontwikkelaars vertelden dat ze proberen om alledaagse situaties met de konijnen absurd te maken in minigames. En dat lukt aardig, want menig game doet je toch wel erg grinniken.

Ook de shooter-achtige levels zullen weer in de game voorkomen. In het vorige deel moest je in een soort wildwesten setting je WC-ploppers afschieten op de konijnen en ditmaal kunnen we uiteraard een andere en nieuwe setting verwachten. Ook het dansgedeelte waarbij Rayman in een disco de dansliefhebbende konijnen aan het swingen bracht zal in RRR2 uitgebreid worden.

Hoewel Rayman Raving Rabbids 2 tijdens de Ubidays alleen speelbaar was op de Nintendo Wii is het makkelijk voor te stellen dat de game goed speelbaar zal zijn op de DS. Er zijn kleine, maar belangrijke verschillen aan het spel aangebracht in vergelijking met het voorgaande deel en het belooft weer een hele toffe en grappige game te worden voor de Wii bezitters.

In een interview dat we hadden met een ontwikkelaar van de game werd duidelijk dat bier de motor is van dit spel!