Afgelopen dinsdag vond in Amerika een presentatie plaats waarin Microsoft zijn line-up voor de Xbox 360 aan de pers liet zien. Hierbij stond vooral ontwikkelaar Rare in de schijnwerpers, aangezien eindelijk meer bekend werd over Banjo Kazooie 3, nu Nuts & Bolts geheten, en Viva Piñata: Trouble in Paradise uit de doeken werd gedaan. We kunnen jullie nu gameplay beelden tonen van beide games.

Banjo Kazooie: Nuts & Bolts heeft een nieuwe gamemechaniek meegekregen. Op een LEGO-achtige manier kun je in de game je eigen voertuigen bouwen, die reageren op echte natuurkrachten, om zo verschillende puzzels op te lossen. De mogelijkheden zijn hierin volgens Rare eindeloos. Zo moet je in een missie kokosnoten verzamelen en naar een bepaald punt brengen. Je kunt dit doen met behulp van een vrachtwagen, of je kunt een helikopter bouwen die het aflever punt naar de kokosnoten brengt.

Viva Piñata: Trouble in Paradise zal ruim dertig nieuwe Piñata's bevatten, waaronder ijs en woestijndieren. Deze kun je in speciale gebieden lokken met behulp van vallen om ze zo in je tuin te krijgen, waar je nu ook ijs en woestijn kunt neerleggen. Overigens is de tuin zelf niet groter geworden. Ook is de besturing aangepast om het spel meer toegankelijk te maken.

Wij kijken alvast uit naar de volgende kleurrijke Rare titels. Hoewel het bedrijf mindere kwaliteit lijkt te leveren dan tien jaar geleden waren de laatste titels, en dan vooral Viva Piñata, zeker geen slechte games. Bekijk de gameplay hier onder.