Dat het op de DS ontbreekt aan goede race titels kan niemand ontkennen. Zeker als je wat serieuzer te werk wil gaan dan in Mario Kart heb je weinig keuze.

Daar gaat binnenkort hopelijk verandering in komen wanneer Codemasters met Race Driver: Create en Race op de markt komt. DS coureurs kunnen zich helemaal uitleven met een van de 20 bolides uit verschillende raceklassen op een van de vele originele circuits.

Naast racen kan je in deze titel ook nog je creativiteit kwijt in de 'create' modus. Hierin leg je geheel naar eigen smaak een prachtig circuit neer en kleed je de boel als volleerd landschapsarchitect aan met bossen, grasvelden en pitboxen natuurlijk. Ook kan je de verschillende 'rides' van een kleurtje en stickers voorzien.

Ben je dan eindelijk uitegeraced in je eentje dan kan je het altijd nog openemen tegen andere spelers via de WiFi optie of met maximaal 4 vrienden via Single Card Playsharing.

Een compleet overzicht van alle auto's en circuits vind je op de site van codemasters, hieronder zie je alvast wat je te wachten staat in de trailer.