Het hoge woord is eruit, Star Wars: The Force Unleashed zal op 19 september in de Europese winkels liggen. De game zal uitkomen op de PlayStation 2, PS3, PSP, Wii, DS en Xbox 360. Verschillende ontwikkelaars hebben voor de verschillende platformen gezocht naar unieke manieren van het spelen van de game. Dit heeft geresulteerd in een spel dat voor elk platform verschillend is en op een andere manier gebruik maakt van de mogelijkheden van dat platform.

Neem bijvoorbeeld de Nintendo Wii waarbij met de nunchuck en Wii-mote het hanteren van de Lightsaber kan worden nagedaan. Op de PSP ligt de focus veel meer op historische missies terwijl op de DS de speler met de stylus zal kunnen kiezen uit wapens. De PSP bevat originele content en de next-gen versies tonen uiteraard meer grafische kracht en maken optimaal gebruik van nieuwe technieken die het spel uniek maken zoals het Digital Molecular Matter (dat alles levensecht laat bewegen).

In het nieuwste hoofdstuk van de Star Wars-sage Star Wars: The Force Unleashed span je samen met Darth Vader als zijn 'geheime leerling'. Ook worden er nieuwe onthullingen gedaan over het Star Wars-universum. The Force Unleashed speelt zich af in de periode tussen Star Wars: Episode III Revenge of the Sith en Star Wars: Episode IV A New Hope, een tijd waar relatief weinig over bekend is. Je helpt Darth Vader met het vernietigen van de Jedi en komt voor beslissingen te staan die hun lot kunnen beïnvloeden.  

Gamer.nl zal in Nederland als eerste de nieuwe videos van Star Wars: The Force Unleashed tonen die tot aan de release worden vrijgegeven door LucasArts. Dus jij ziet ze ook als eerste! Vandaag beginnen we met de eerste video over de verschillen tussen de platformen.