Black Powder Red Earth is een multiplayershooter waarin je een huurling speelt op Mars. Aanvankelijk doe je klusjes voor anderen, maar naarmate je meer ervaring op doet kun je ook je eigen bedrijfje beginnen en andere huurlingen voor jou op pad sturen. Het spel kent een virtuele economie en een sociaal netwerk, die niet ingame maar als web-based applicaties geïmplementeerd zijn. Zo kun je ook buiten de game handelen in ingame prullaria en contact met je vrienden onderhouden.

Black Powder Red Earth is de debuuttitel van Echelon Software, dat voor de productie de Unreal 3-engine én een heel leger aan adviseurs in de arm heeft genomen. Deze adviseurs zijn mensen uit het veld, die werkelijk ervaring hebben als huurling of als lid van de US Special Operations Forces. Deze mannen hebben ervaring opgedaan in 32 landen waaronder een aantal landen met veel zand, ideaal dus voor een spel dat zich op Mars afspeelt.

Bekijk hierboven de eerste twee screenshots, die behoorlijk op elkaar lijken, en hieronder een teaser-trailer die ook nog niet heel veel van het spel laat zien. Afwachten wat het wordt!