QuakeCon heeft een gigantische lading nieuwtjes aan het licht gebracht. Zo weten we dat er een webversie van Quake 3 Arena komt, dat id Software games via Steam gaat verspreiden én dat er een nieuwe id game genaamd Rage komt.

Rage is een mix van racen en de first-person shooter actie die we van id Software gewend zijn. De game speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, die net is bekomen van een gevallen meteoor. Je doel in de game is de inwoners van de overgebleven steden te beschermen tegen gemuteerde wezens, monsters en ander gespuis. De verhouding tussen het racen en schieten ligt ongeveer op 40% racen en 60 % schieten, aldus id Software.

Het racende aspect is dusdanig uitgewerkt dat je de  MotorStorm-achtige buggy waarin je rijdt kunt upgraden en aanpassen. De game kent een singleplayer campagne van ongeveer 20 uur en een coöperatieve modus.

Rage loopt op de nieuwe id engine genaamd Tech5, die we eerder al te zien kregen op de Apple's Worldwide Developer Conference in juni. De engine ziet er likkebaardend lekker uit, wat tevens te zien is in het onderstaande filmpje. Rage komt uit wanneer de game klaar is en verschijnt op de PC, Mac, PlayStation 3 en Xbox 360. De game gaat hoogstwaarschijnlijk op twee DVD's uitkomen, in het geval van de PlayStation 3 één Blu-ray disc.

Met dank aan lievert voor het melden van dit nieuws