In een interview met USA Today heeft Metallica gitarist Kirk Hammett wat meer losgelaten over hun Guitar Hero-game. Zo zijn er zes screenshots te zien en vertelt Kirk ook wat meer over de game zelf.

"Omdat wij een behoorlijk gitaar-georiënteerde band zijn, lag het eigenlijk wel voor de hand dat wij een keer onze opwachting in Guitar Hero zouden maken. Het is eigenlijk een heel natuurlijke relatie en we hebben deze kans dan ook direct gegrepen", aldus Kirk. Guitar Hero: Metallica zal iets anders gespeeld worden dan World Tour volgens de gitarist: "Er komt ook een beetje geschiedenis bij kijken doordat we ook enkele memorabele optredens aan het spel toevoegen. Al zit daar niet echt een chronologische volgorde in en wordt het meer een wie-wij-nu-zijn dan een wie-wij-waren-in-1986-ding.

De speler zal direct twee nummers van Metallica mogen spelen, in combinatie met de 3D-karaktermodellen op het virtuele podium. Daarna neemt de speler de rol aan van een bandje op zoek naar roem. "Het verhaal", aldus Kirk, "gaat over het helpen van een paar jonge gasten met het opzetten van een band die uiteindelijk met ons op tournee gaat."

En daar heb je het dus, Guitar Hero: Metallica zal een soort van achtergrondverhaal bevatten. Naast deze nieuwe info hebben we meteen maar zes nieuwe screenshots geplaatst, te zien op de gamepagina, afkomstig van USA Today. Rock on!