Microsoft heeft vandaag een hoop aankondigingen gedaan op haar Game Developers Conference-speech, met als klap op de vuurpijl Gears of War 2, die in november zal verschijnen. De show begon met een aantal cijfertjes, maar al snel bleek dat Microsoft meer troeven in de hand had.

Zo werd bekend dat er inmiddels één miljard Achievements vrijgespeeld zijn en er voor maar liefst 250 miljoen dollar aan games gedownload is van Xbox Live. Andere aankondigingen betroffen een nieuwe dienst voor Xbox Live, genaamd Community Games, een releasedatum voor Ninja Gaiden II, een demonstratie van Fable 2, waarbij ook Co-op gameplay werd getoond en natuurlijk de trailer van Gears of War 2. We hopen snel videobeelden van de presentatie te kunnen tonen.

Naast een teaser van Gears of War 2 gaf Epic ook een demonstratie  van nieuwe mogelijkheden met de Unreal 3 engine. Daarin zagen we Marcus Fenix, de held uit Gears of War, onder andere tegen honderden Locust en een monster van vlees vechten en de omgeving vernietigen. Of dit ook in Gears of War 2 te zien valt is nog onduidelijk, maar het lijkt er op dat Epic deze  onderdelen niet voor niets heeft getoond.

Update: De teaser valt nu hieronder te bekijken. Met dank aan SikTh_ voor het vinden van de trailer