De Vlaamse ontwikkelaar Tale of Tales streeft er met zijn games niet naar om zoveel mogelijk geld binnen te harken, maar probeert juist de artistieke kwaliteiten van het interactieve medium te verkennen. Het spel The Path is geïnspireerd op het klassieke sprookje van Roodkapje, maar ook op diverse andere bronnen.

The Path probeert de gebaande gameconcepten zoals we die kennen zoveel mogelijk te vermijden. Het uiteindelijke doel van het spel is dan ook niet overleven, maar sterven. In een interview dat Tale of Tales vorig jaar met Gamer.nl had, lichtten ze deze keuze toe. "De meeste hedendaagse spellen rekenen erop dat je avatar meerdere malen gedurende het spel doodgaat, als straf voor het mislukken in een bepaalde opdracht. Sterven maakt deel uit van de spelstructuur. Ik vind dat persoonlijk nogal pervers. In die zin kan je het noodzakelijke sterven van het hoofdpersonage in The Path zien als een commentaar op doorsnee spelontwerp."

Onderstaande gameplaytrailer met nog vrij vroege beelden van het spel, zou je alvast in de sfeer moeten brengen. Voor de duidelijkheid: het gaat hier om interactieve kunst en niet zozeer om een 'spel' in de klassieke zin van het woord.