Ook zo’n genoeg van al die massive multiplayer online role playing games met elfjes, orcs en ander fantasy geneuzel? Misschien is Global Agenda dan wel iets voor jou. Deze mission-based actie MMORPG speelt zich niet alleen af in de 22e eeuw (waar oorlogen niet langer door legers, maar door speciale agenten worden gevoerd), maar belooft ook nog eens tjokvol te zitten met spionage, intrige en tactische operaties.

Enkele features zijn onder andere fast-paced ranged en close combat, het uitbouwen van je personage op een RPG manier, solo en coöperatieve missies en een competitiestrijd op grote schaal tussen agencies die door de spelers zijn gemaakt. Verder kunnen in-game gebeurtenissen beïnvloed worden door de acties van de spelers en agencies.

De game wordt ontwikkeld door het vrijwel onbekende Hi-Rez Studios en er wordt gebruik gemaakt van de Unreal 3 Engine. Global Agenda zal uitkomen op de pc, maar een releasedatum is nog niet bekend gemaakt. Wel hebben we alvast een teaser trailer om jullie een indruk te geven van hoe het er in Global Agenda aan toe zal gaan.