Door al die games die steeds meer gaan lijken op een nieuwe productie in Hollywood, zou je bijna vergeten dat Japan het thuisland is van extreem vreemde games. Nintendo zelf laat met behulp van ontwikkelaar Skip, de mannen achter Chibi Robo, nog maar eens zien dat ze er ook wat van kunnen. Ontmoet Captain Rainbow!

We kunnen eerlijk zijn: we hebben geen idee wat er nou precies aan de hand is in onderstaande trailer. We zien de transsexuele roze vogel Birdo (uit Super Mario Bros. 2) voorbij komen en onze nieuwe superheld op het strand belanden, maar verder is het ons ook een raadsel.

Verschillende mensen op het internet hebben getracht het te vertalen en volgens hen is Captain Rainbow een televisiemascotte zonder publiek, de kinderen laten zijn programma namelijk links liggen. Nu moet Captain Rainbow op een magisch eiland werken en de wensen van de bewoners uit laten komen. Op het eiland lopen bekende (en minder bekende) personages uit Nintendo's stal rond die hulp kunnen gebruiken.

Vreemder kunnen ze het niet maken! Vooralsnog is niets bekend over een Europese uitgave van deze merkwaardige game voor de Wii.