Twee weken geleden hadden wij al een korte speelsessie met Grand Theft Auto IV voor de PC. Wat toen opviel was de ontzettend uitgebreide en meer dan interessante video editor die de speelduur van de game bijna oneindig maakt. De filmpjes die we toen hebben gemaakt, mochten we helaas niet laten zien. Vandaag zijn er op echter vier filmpjes verschenen op de Social Club-website van Rockstar, gemaakt met de nieuwe video editor. De filmpjes kun je onderaan dit bericht bekijken.

Met de video editor kun je werkelijk alles in Liberty City filmen, van Niko Belic, tot de politieagenten die je achterna zitten of zelfs een zwerver die ergens in de goot ligt te pitten. Het kan allemaal, mits de camera zich binnen een bepaalde straal van Niko bevindt. Vervolgens kun je het filmpje opdelen in verschillende markers en aan die markers effecten toewijzen. Denk daarbij aan andere filters (bijvoorbeeld zwart/wit, sephia, cartoon of neon), afspeelsnelheid of een andere camerahoek.

Je kunt op ieder gewenst moment een fragment van minimaal dertig tot maximaal zestig seconden opnemen, met terugwerkende kracht. Maak je dus een vette actie, druk op F2 of back-knop en je neemt direct de afgelopen dertig tot zestig seconden op. Omdat er geen limiet zit aan het aantal fragmenten dat je achter elkaar zet, kun je in feite een avondvullende speelfilm maken. Dat jouw eigen fantasie in feite de enige beperking voor de video editor is, bewijzen de onderstaande filmpjes wel.

Peeper (gemaakt met de video editor in GTA IV voor PC)

Niko vs. Niko (gemaakt met de video editor in GTA IV voor PC)

Liberty (gemaakt met de video editor in GTA IV voor PC)

Gutterball (gemaakt met de video editor in GTA IV voor PC)

Om een nog beter beeld te geven van de werking van de video editor, heeft Rockstar ook een aantal screenshots vrijgegeven. Klik op onderstaande afbeelding om deze te bekijken.