Asura Gates

Het labyrint-achtige ondergrondse gebied dat de Depth heet bestaat uit een groot netwerk van gangen en paden dat verschillende continenten, ver weg en dichtbij, met elkaar verbindt. Nu moet je bij deze dungeons niet denken aan grote kale grotten waarin gevochten kan worden; Eye of the North biedt bijzonder goed uitgewerkte dungeons. Er is door de makers ook echt geprobeerd veel diversiteit aan te brengen dus in de ene dungeon zijn heel veel planten terwijl in de andere dungeon je een gevoel van claustrofobie geeft.

Iedere dungeon is verbonden door een oude magische techonologie die Asura Gates wordt genoemd. Deze portals werden ontwikkeld door een nieuw ras dat haar intrede doet (lees voor meer informatie onze exclusieve feature), genaamd de Asura. Het was voor de ontwikkelaars dan ook een grote uitdaging om deze ondergrondse personages gestalte te geven. Uiteindelijk zijn de Asura een intelligent, moedig en eigenwijs volkje geworden. Daarnaast zijn ze goed met magie en hebben ze veel resources.

Deze Asura hebben veel rassen en culturen met elkaar verbonden door hun Asura Gate systeem. Met dit systeem kunnen onoverbrugbare afstanden zonder probleem afgelegd worden. Dit zou niet mogelijk zijn door gewoon te reizen of met behulp van magie. Spelers kunnen dus gemakkelijk naar Cantha, Elona en Ascalon reizen. Hoewel...het reizen gaat niet altijd even makkelijk en het kan voorkomen dat men terecht komt op een plek waar je liever niet zou komen. En ook zul je vijanden tegenkomen waaronder de Destroyers die in de Depths de Asura terroriseren. Deze Destroyers zijn voor niets en niemand bang en zijn resistent tegen hitte wat het bijzonder lastig maakt om ze te verslaan.

Tactiek is de key

In totaal biedt Guild Wars: Eye of the North 18 unieke multilevel dungeon die elk uiteraard hun eigen uiterlijk hebben met unieke monsters en phat loot natuurlijk! Speciaal voor de uitbreiding hebben de ontwikkelaars veel aandacht geschonken aan de eindbazen die slimmer, sneller, lastiger en toffer zijn dan ervoor. Zo is er bijvoorbeeld een kamer die wordt bewaakt door een gigantische spin. Deze kun je niet direct aanvallen, maar moet je eerst naar je partymembers lokken zodat die goed kunnen richten. Dan moet er ook nog opgepast worden voor de eitjes die de spin gelegd heeft. Afbranden die handel, voordat ze uitkomen! Maar dat laat moeder spin natuurlijk niet over haar kant gaan en uiteraard valt ze de groep aan. Verdedigen en aanvallen blijkt echter heel erg lastig en je komt er eerder dood dan levend uit. Om de spin te verslaan heb je een skill nodig die een Norn Shaman je heeft geleerd en waarbij je een geest van een beer kunt oproepen die je aanvallen versterkt.

In tegenstelling tot andere MMO's met dungeons, hebben daden gevolgen in Eye of the North. Als je doodgaat zul je niet meer even snel tot leven gewekt kunnen worden in de dungeon. Het is dus wel van belang goed samen te werken met je groep en je tactiek goed te overdenken.