Je zou kunnen zeggen dat de MMORPG-markt bijna compleet is verzadigd door de komst van Blizzard’s World of Warcraft. Het spel is zo immens populair dat je als ontwikkelaar echt wat bijzonders moet doen, moet je willen opvallen. NCSoft’s Guild Wars deed wat bijzonders door een spel te maken zonder maandelijkse kosten en diegene die niet aan World of Warcraft gingen, probeerde het met Guild Wars.

Ontwikkelaar Prepetual Entertainment gaat het deze keer proberen met een tweetal games, namelijk Stark Trek Online en Gods & Heroes: Rome Rising. Van die laatste titel hebben we vandaag wat media in de vorm van screenshots en een tweetal filmpjes. De Griekse en Romeinse mythologie hebben al vaak dienst gedaan voor boeiende games, maar een MMORPG over de boeiende mythologische wereld van Rome hebben we nog niet gezien.

Rome Rising richt zich op het mythologische Rome van 300 jaar voor Christus. Het spel moet grootschalige gevechten gaan bieden en met een dynamisch gevechtsysteem moet de speler het opnemen tegen mythologische monsters zoals cyclopen en medusa’s. In de twee filmpjes kun je dit vechtsysteem in actie zien.