Onlangs lieten we jullie een Mafia II-trailer zien. Nu heeft 2K naar aanleiding van de trailer wat meer informatie omtrent de game vrij gegeven.

Zo leverde de kerk uit het beginshot een prachtig beeld op, maar is de kans groot dat dit huis van God de uiteindelijke versie niet eens haalt. De kerk werd speciaal voor de trailer ontworpen en het zal aan de hoeveelheid beschikbare geheugen liggen of we de kerk daadwerkelijk kunnen bezoeken.

Over de detective die met geheven badge richting de camera loopt wilde 2K nog niet zoveel kwijt. Alleen dat de beste man ongeveer halverwege het spel opduikt en Vito (de hoofdrolspeler) het leven flink zuur zal maken. Waar de makers wel wat meer over kwijt wilden, was Joe Barbaro. Joe is volgens de makers waarschijnlijk de best bedachte gamepersonage ooit. Hij is de rechterhand van Vito en zijn leven bestaat voornamelijk uit drank, hoeren en geweld. Joe en Vito kennen elkaar al sinds hun jeugd en zullen doorheen het spel onafscheidelijk zijn.

Auto's speelden een belangrijke rol in het eerste deel en dat zal in Mafia II niet anders zijn. Auto's zullen in Mafia II volledig vernietigbaar zijn en ook een stuk sneller dan voorheen. 2K speelt zelfs met het idee om de speler de mogelijkheid te geven om tegen andere automobilisten te racen. Eventueel voor geld of voor auto's.

Tenslotte wilde 2K nog wel wat kwijt over de stad zelf. De stad is namelijk ontworpen met één doel voor ogen: hij moest er levendig uitzien. En als de game ook maar een beetje in de buurt van de trailer komt dan hebben we er het volste vertrouwen in dat de makers daar met vlag en wimpel voor geslaagd zijn.