Trailer
The Last of Us: Part 1

Toegankelijkheidsopties The Last of Us: Part 1 getoond

Game komt op 2 september uit op PlayStation 5

Geschreven door Michel Musters op
Naughty Dog heeft een nieuwe trailer van The Last of Us: Part 1 uitgebracht waarin de toegankelijkheidsopties centraal staan.

Daarnaast gaat het bedrijf op PlayStation Blog dieper in op de toegankelijkheidsopties in de game. Bij The Game Awards in 2020 won Naughty Dog al een prijs voor ‘innovation in accessibility’ voor The Last of Us: Part 2 en veel opties zijn dan ook meegenomen naar deze remake.

Een van de grootste nieuwe opties is audiobeschrijvingen bij filmpjes, die ingeschakeld kunnen worden voor alle beschikbare talen in de game. Ook is het mogelijk om de dialogen door de speakers van de DualSense-controller af te laten spelen. Dan wordt er ook speciale haptische feedback door de controller gegeven, waardoor een dove speler "kan voelen hoe een zin wordt uitgesproken".

Naast de trailer met de toegankelijkheidsopties, is er ook nog een video uitgebracht waarin een locatie uit Boston uit de game wordt vergeleken met de oorspronkelijke versie. Beide video's zijn hieronder te bekijken.

The Last of Us: Part 1 kan zowel in native 4k met 30 fps of dynamisch 4k met 60 fps gespeeld worden en maakt gebruik van diverse DualSense-opties zoals haptische feedback, de adaptieve triggers en 3D-audio.

Het spel is helemaal opnieuw opgebouwd om gebruik te maken van verbeterde graphics. Dat zorgt voor veel meer details - zo kunnen kogels beton kapotmaken - en een naadloze transitie tussen filmpjes en gameplay. De animatie van personages is ook veel realistischer gemaakt en de kunstmatige intelligentie van vijanden is er op vooruitgegaan.

Verder zitten er diverse extra opties in de game, waaronder meer dan zestig toegankelijkheidsopties, nieuwe ontgrendelbare kleding voor Joel en Ellie, een 'permadeath'-modus en een modus voor speedrunners.

The Last of Us: Part 1 komt op 2 september uit voor PlayStation 5. Ergens daarna moet de game ook naar pc komen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Witte Xbox Elite Series 2-controller weer genoemd op internet Actievolle trailer van Wo Long: Fallen Dynasty uitgebracht
3

Reacties op: Toegankelijkheidsopties The Last of Us: Part 1 getoond

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  MissMeNL

  • 27 augustus 2022 15:53
  Geweldig. Kunnen meer studios van leren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ardyn

  • 27 augustus 2022 21:16
  @MissMeNL
  Bijna iedere Playstation game doet dit wel tegenwoordig, al is Naughty Dog wel een aantal stappen verder hierin.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MissMeNL

  • 28 augustus 2022 00:40
  @Ardyn klopt. Zoals Spiderman en ratchet and clank en nog een paar. Maar genoeg studios die er wel van kunnen leren. Gelukkig word het steeds beter.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.