Trailer

Samenwerking Guerrilla en Rijksmuseum centraal in video Horizon Forbidden West

Hoe een iconische kunstcollectie in Nederlands grootste entertainmentproduct belandde

Geschreven door Marvin Toepoel op
In een nieuwe video over Horizon Forbidden West wordt stilgestaan bij de samenwerking tussen ontwikkelaar Guerrilla en het Rijksmuseum.

Spoilers voor Horizon Forbidden West volgen (ook in de video).

In Horizon Forbidden West stuit Aloy op de bijzondere Vault van Tilda van der Meer, een personage met Nederlandse roots. Dat blijkt niet alleen uit haar naam, Tilda’s Vault zit namelijk vol met bekende kunstwerken uit het Rijksmuseum. In bovenstaande video wordt ingezoomd op de samenwerking tussen ontwikkelaar Guerrilla Entertainment en het Rijksmuseum, die tot die bijzondere collectie leidde.

In de video wordt uitgelegd waarom de Nederlandse herkomst van Guerrilla zo belangrijk is voor de ontwikkelaar, en waarom werd besloten daar iets mee te gaan doen in Horizon Forbidden West. Narrative Director Ben McCaw vertelt hoe hij besloot om van Tilda een personage met Nederlandse afkomst te maken, en hoe dat uiteindelijk leidde tot het toevoegen van het bekendste Nederlandse kunstwerk, de Nachtwacht.

McCaw wordt bijgestaan door Denise Campbell, curatorieel assistent bij het Rijksmuseum, die onder andere verantwoordelijk was voor het uitkiezen van de werken die uiteindelijk in het spel zouden belandden. Ashly Burch, de actrice die de rol van Aloy vertolkt in de Horizon-spellen, neemt ook plaats in het Rijksmuseum en vertelt onder andere over Aloys verhouding tot Tilda en de significantie van de Vault. 

Bron: PlayStation (YouTube)

Dit artikel delen:

Lees meer

‘Halo Infinite-gamemodus Last Spartan Standing gelekt’ Videokaart van Intel kort getoond met drie 8-pins connectoren
0

Reacties op: Samenwerking Guerrilla en Rijksmuseum centraal in video Horizon Forbidden West

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.