Trailer
The walking dead final season

Update: Telltale's The Walking Dead: The Final Season officieel aangekondigd

Visuele stijl verandert naar 'Graphic Black art style'

Geschreven door Pablo Bool op
Update: Telltale heeft The Walking Dead: The Final Season inmiddels bevestigd door middel een een trailer. De beelden bevestigen de nieuwe stijl voor de serie en tevens dat de Switch-versie later dit jaar verschijnt.

Origineel bericht: Het bestaan en de releasedatum van het laatste seizoen van The Walking Dead is gelekt. Het spel van ontwikkelaar Telltale moet 14 augustus naar de Xbox One en PS4 komen.

Een Resetera-gebruiker heeft dit opgemerkt toen hij allemaal tweets zag voorbijkomen met nieuws over de game. Inmiddels is het nieuws door de websites offline gehaald, maar door het cache-geheugen van Google kan de pagina worden teruggehaald. Vermoedelijk zijn de artikelen per ongeluk eerder gepubliceerd.

De game moet in eerste instantie op 14 augustus naar de pc, PlayStation 4 en Xbox One komen en later dit jaar naar Nintendo Switch. Tevens wordt er gezegd dat er een pre-order kan worden geplaatst voor twintig dollar op 8 juni en dat fans met een pre-order voor PS4 en Xbox One ook toegang krijgen tot de gehele Telltale Series Collection van The Walking Dead. Een prijs in euro's wordt niet genoemd, maar waarschijnlijk kost de game twintig euro.

In het laatste seizoen is protagonist Clementine veranderd in een echte zombie-survivallist en brengt ze nu tijd door in een afgelaten school waar ze het weeskind Alvin Jr. (AJ) moet beschermen tegen nieuwe bedreigingen. In het artikel wordt tevens vermeldt dat er een 'over-the-shoulder'-perspectief wordt gehanteerd, ongescripte gevechten worden gehouden en dat de visuele stijl wordt veranderd in een 'Graphic Black art style'. Ook is er een 4K-resolutie en HDR beschikbaar voor PS4 Pro en Xbox One X.

Telltale the walking dead

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Transform-races en Creator-update naar GTA Online Skate 3-servers zijn plots weer online
2

Reacties op: Update: Telltale's The Walking Dead: The Final Season officieel aangekondigd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  obi-twan kenobi

  • 6 juni 2018 14:36
  Het lijkt er dus op dat de grafische engine en de gameplay op de schop gaan. Ben benieuwd. Seizoen 1 was geniaal. Daarna werd het wat minder.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 6 juni 2018 15:27
  Briljante cover. Doet denken aan die van Season 1.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.