Trailer

Platformer The Library of Babel aangekondigd voor dit jaar

Gebaseerd op verhaal van Jorge Luis Borges

Geschreven door Marvin Toepoel op
Uitgever Neon Doctrine en ontwikkelaar Tanuki Game Studio kondigen de platformer The Library of Babel aan met een trailer.

The Library of Babel is geïnspireerd op het gelijknamige verhaal van de Argentijnse schrijver en dichter Jorge Luis Borges. Het verhaal speelt 20.000 jaar na het uitsterven van de mensheid af, in een wereld die gerund wordt door geavanceerde robots. De wereld wordt opgeschud na het ontdekken van de bibliotheek van Babel, waarin alle kennis - van het verleden, het heden en de toekomst - te vinden.

Spelers kruipen in de huid van Ludovik, een “Seeker” die naar Babylon wordt gestuurd om een moordzaak op te lossen. The Library of Babel belooft een “spannend avontuur vol gevaar en intrige, en een atmosferisch verhaal over hoe we over oneindigheid nadenken”.

Ludovik “prefereert wendbaarheid en sluipen boven geweld” en zal menig obstakel en vijand moeten ontwijken. Het spel bevat “dialoog- en inventory-beheersystemen” die “doen denken aan de avonturengames uit de jaren 90”, zo valt te lezen op de Steam-pagina. Ook Apocalypse Now wordt genoemd als inspiratiebron.

The Library of Babel moet in 2022 naar pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Nintendo Switch komen. 

Bron: Tanuki Game Studio (YouTube)

Dit artikel delen:

Lees meer

‘Microsoft komt dit jaar met Master Chief-achtige collectie voor andere gameserie’ Gameplaybeelden getoond van Digimon Survive
0

Reacties op: Platformer The Library of Babel aangekondigd voor dit jaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.