Trailer
Rust

Een eerste blik op Rust voor consoles

Game moet dit jaar op PS4 en Xbox One verschijnen

Geschreven door Michel Musters op
Double Eleven heeft de eerste trailer uitgebracht van de consoleversie van Rust.

De consoleversie van de game werd in 2019 al aangekondigd, maar het is voor het eerst dat er beelden van deze versie worden getoond. In januari lekte er al een ESRB-leeftijdsclassificatie uit, waaruit bleek dat de game ergens dit jaar naar PlayStation 4 en Xbox One komt - next-gen versies lijken vooralsnog niet uit te komen.

Vanaf 29 maart houdt de ontwikkelaar een gelimiteerde gesloten bèta voor de game om de serverstabiliteit te testen. Mensen die mee willen doen kunnen zich hier inschrijven.

Rust lanceerde in 2013 al op Steam Early Access. Spelers verkennen een post-apocalyptisch eiland en beginnen alleen met een steen en een fakkel. Men moet zelf achterhalen hoe men het beste kan overleven. Niet alleen andere spelers kunnen een gevaar vormen, ook honger en dorst, kou en wilde dieren kunnen een bedreiging vormen. Er kan echter ook samengewerkt worden met andere spelers.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bungie lijkt een Blizzcon-achtig evenement te overwegen Zo gaat Deathloop in zijn werk
3

Reacties op: Een eerste blik op Rust voor consoles

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Pinopokie

  • 2 maart 2021 13:20
  Als ik het spel niet zou kennen zou ik aan de hand van de trailer denken wat the heck is dit voor crappy game. Gelukkig weten we ondertussen wel beter ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 3 maart 2021 00:06
  Krijg hier een zware 'PUBG op Xbox One rond launch'-vibe van deze trailer. De lage draw distance en wazige textures helpen al niet bepaald, maar ook het feit dat er plots een partnerstudio op de port zit, getuigt niet echt van veel vertrouwen…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Doekal

  • 3 maart 2021 08:56
  Ben benieuwd, ik heb echt veel uren in deze game zitten vanaf eerste alpha release. Toen nog met Radtowns en zombies. Maar wat verlies je snel de tijd in deze game en blijf je bezig. Ik denk dat dat ook de kracht van de game is, je blijft terugkomen. Ik ben nu druk met Eve Online maar ik denk dat ik daarna mij eens ga wagen aan Vallheim mocht dit lukken voordat Diablo II resurected uitkomt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.