Trailer
Kingdom Come Deliverance

De mogelijkheden van CryEngine aan bod in Developer Showcase

Beelden van elf spellen in korte video

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
In de jaarlijkse Developer Showcase van CryEngine zijn beelden te zien van onder andere Kingom Come: Deliverence en Vanguard: Normandy 1944. De engine van CryTek bestaat al zestien jaar.

Gisteren is de jaarlijkse Developer Showcase van CryEngine uitgebracht. In de video zijn elf spellen te zien die al gelanceerd zijn of in 2019 moeten verschijnen, en zijn gemaakt met de engine van ontwikkelaar CryTek.

De video toont beelden van onder andere Kingom Come: Deliverence, Miscreated, Shadowside en Wolcen: Lords of Mayhem, die allen zijn gebouwd met CryEngine. Ook Vanguard: Normandy 1944, de shooter die vanaf 5 april verkrijgbaar is, is te zien in de korte video.

CryEngine bestaat sinds 2002 en werd voor het eerst gebruikt bij de ontwikkeling van Far Cry. In 2017 werd de vijfde versie van de engine uitgebracht, waar onder andere War of Rights en Mavericks: Proving Grounds mee zijn gemaakt. Vorig jaar veranderde CryTek het verdienmodel van CryEngine, waardoor ontwikkelaars nu royalties moeten betalen om gebruik te maken van de engine.

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste gameplay-beelden Battlefield 5 battle royale-modus Firestorm Battlefield 5: Firestorm kan opboksen tegen de groten
3

Reacties op: De mogelijkheden van CryEngine aan bod in Developer Showcase

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Fordon_Greeman

  • 21 maart 2019 17:24
  Oogt beetje flets, leeg, kunstmatig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 21 maart 2019 21:35
  Hmmm.. vind het nog steeds allemaal er erg mooi uit zien, maar in vergelijking met de filmpjes van de UnrealEngine valt het dan wel weer tegen. als ik hun was geweest had ik in iedergeval die 'Snow' achterwege gelaten. Maar ik blijf het knap vinden wat ze toch weer allemaal kunnen maken, mijn eerste spelcomputer was een Philips odyssee 2001, met 'ijshockey', 'tennis' en 'squash', opvolger van pong zullen we maar zeggen.. Heb de hele rit meegemaakt en daardoor kan ik veel beter de graphics van tegenwoordig waarderen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  obi-twan kenobi

  • 21 maart 2019 21:54
  @SuperDre Mijn moeder had de odyssee via haar werk bij Philips in huis gehaald. Dus was ook het eerste waar ik op heb gespeeld. Mijn eerste eigen gameconsole was de NES. Mooie tijden waren dat en we zijn tegenwoordig een heel eind gekomen wat graphics betreft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.