Trailer
God of War

Artwork van God of War getoond en meer informatie over Draugr

En meer details over de lore en animatie van de game

Geschreven door Eline Oosterloo op
Er zijn video's uitgebracht waarin meer bekend wordt gemaakt over de Draugr-vijanden. Ook gaan ontwikkelaars in op andere details van God of War.

In de trailer zien we concept art voor de Draugr, een naam voor wezens die ook in The Elder Scrolls 5: Skyrim voorkomt. Ook in God of War zijn deze wezens zombiesoldaten, die veel sterker zijn dan de gewone mens.

Tegelijkertijd met de trailer is ook een podcast uitgebracht. Character designer Rafael Grassetti en animator Bruno Valazquez bespreken hier in detail de Noorse setting van de game. Het is de eerste God of War-game die zich door de Noorse mythologie laat inspireren, in plaats van de Griekse. Hierdoor kunnen we voor het eerst trollen, draken, ogres en de voornoemde draugr verwachten.

Rafael en Bruno leggen uit dat bij deze God of War geprobeerd is het te laten lijken alsof alle monsters hun eigen leven leiden. Zo verschijnen deze niet zomaar op je pad verschijnen, zodat de wereld realistischer aanvoelt. Om dit gevoel te versterken hebben de ontwikkelaars ook voor ieder monster een uniek achtergrondverhaal verzonnen, wat deels geïnspireerd is door oude verhalen uit de Noorse mythologie.

De ontwikkelaars laten ook meer weten over de nieuwe manier waarop ze motion capture hebben gebruikt. In het verleden werd de animatie voor slechts 10% gedaan met motion capture en 90% met keyframe-animaties. Voor hun nieuwste titel is het echter 80% motion capture en 20% keyframe-animaties. Veel animaties zijn dus door stuntmannen opgenomen, zodat actievolle fragmenten uit de game er extra dynamisch uitzien. Hierdoor beweegt en gedraagt iedere vijand zich anders, om zo het gevoel te geven dat ze allemaal een andere persoonlijkheid hebben.

De God of War-reboot komt begin 2018 exclusief uit voor PlayStation 4. Bekijk hieronder de video's.

Dit artikel delen:

Lees meer

Skyrim krijgt Survival-modus die hogere moeilijkheidsgraad toevoegt Blizzard brengt een Battle.net-app uit voor Android en iOS
0

Reacties op: Artwork van God of War getoond en meer informatie over Draugr

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.