Stream
Echo Arena

De Echo Arena-finale vanaf IEM Katowice 2018

Klaar voor heel veel vr-actie?

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Op zondag strijden de allerbeste Echo Arena-spelers uit Europa en de Verenigde Staten tegen elkaar tijdens IEM Katowice 2018, het grootste eSport-evenement van het jaar. Kijk je ook?

Misschien herinner je onze review van Echo Arena nog die we in augustus vorig jaar publiceerden. Hierin gaf Harry de game maar liefst een 10 en kon je lezen dat de meest eenvoudige uitleg van de game "Rocket League in gewichtloosheid" is.

Dit weekend vindt de VR Challenger League plaats tijdens IEM Katowice 2018, waar tevens de finale voor de vr-game The Unspoken te zien is. Dat toernooi kun je op zaterdag vanaf 12:45 uur checken via deze link. Echo Arena begint zondag om 12:45 uur. Voor het eerst zijn hiermee virtual reality-games onderdeel van de officiële ESL line-up.

Geen idee waarom het nou leuk is om dit te kijken? En waar moet je op letten om er optimaal plezier aan te beleven? Harry schreef eerder alvast Echo Arena eSports voor absolute beginners om je te helpen leren hoe je naar het eerste virtual reality eSports toernooi moet kijken.

Echo Arena-matches moeten overnieuw

Wegens technische problemen zijn drie wedstrijden ongeldig verklaard.

Drie Echo Arena-wedstrijden, die vrijdag plaatsvonden op het grote ESL kampioenschap in Katowice, Polen, moeten over. De wedstrijden, die de aanloop vormen naar de grote finale van zondag (hoofdprijs 20.000 euro) werden verstoord door technische problemen met de Oculus Rift-controllers. Ondanks deze problemen werd besloten om toch te spelen, maar zaterdag werden de uitslagen van deze matches alsnog ongeldig verklaard.

Hoe tot deze beslissing is gekomen, en of de spelers het hier mee eens zijn, wil Oculus niet zeggen. Enkele spelers hebben echter tegen Gamer.nl verklaard niet blij te zijn met deze beslissing.

De problemen met de hardware waren waarschijnlijk het gevolg van interferentie met de bluetooth verbinding tussen de controllers en Oculus Rift-headsets. Hierop besloot de organisatie om de wedstrijden niet op de officiële booth te spelen maar achter gesloten deuren. Een live stream is wel gewoon nog te volgen via en Facebook.

Dit artikel delen:

Lees meer

Far Cry 5: Verre van versleten - Gamer.nl Podcast 162 Reload: Sid Meier’s Pirates!
0

Reacties op: De Echo Arena-finale vanaf IEM Katowice 2018

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.