Special

Zoektocht door de historie van Gamer.nl

Ontdek de verborgen pareltjes

Geschreven door Lucas May op
Gamer.nl is bijna volwassen! Dit jaar bestaat de site alweer achttien jaar. Hoog tijd dus om terug te blikken op de hoogtepunten van de baby- tot puberjaren, maar dit kunnen we niet alleen!

Door de jaren heen is er een ongelooflijke hoeveelheid content op de site gepubliceerd. Met gebruik van de zoekfunctie, door onderaan de frontpage vanaf de oudste pagina terug te klikken, of door een willekeurig getal bij de URL in te vullen, kan je een flink dosis nostalgie opsnuiven.

Veel van de oudere pagina's hebben helaas geen werkende afbeeldingen meer of missen een deel van de inhoud, maar dat mag de pret niet drukken! Je vindt heel snel al nieuwsberichten van meerdere generaties geleden, briljant geschreven reviews van games die je al jaren niet meer hebt aangeraakt, bizarre prijsvragen waarbij je een echte tatoeage kon winnen of andere artikelen die je hart verwarmen.

Wij zijn op zoek naar verborgen pareltjes uit de lange geschiedenis van deze website. Als je zelf nog iets moois bent tegengekomen, zien we dit graag terug in de reacties. Mocht je het liever anoniem willen insturen, dan kan dit ook: stuur een mailtje naar redactie@gamer.nl met in het onderwerp 'Ik heb een pareltje!'. De allerleukste suggesties combineren we, zodat we samen kunnen genieten van jullie ontdekkingen.

Enkele voorbeelden van artikelen die wij tegenkwamen:

In 2004 gaf Nintendo een legendarische persconferentie met Metroid Prime 2, Resident Evil 4 en natuurlijk de nieuwe Zelda met "realistische" graphics. Grappig is dat Nintendo hier direct de aanval aanging met concurrenten Sony en Microsoft. We zijn het bijna niet meer gewend van de Japanse gamemakers, maar het bewijs vind je hieronder!

Zo noemde men Sony een op geld beluste elektronica gigant die wil dat je uiteindelijk alles met hun apparaten doet. Microsoft was een bedrijf dat zich niet bekommert om wat je doet, zolang je het maar op hun Operating System doet

Op 2 november 1999 werd Gamer.nl kennelijk gehackt door ene Goodieman, die dit bijzonder grappig vond en zijn vriend Jimmy wilde bedanken voor de tip. Vooral het enthousiasme en de vriendschap met Jimmy is kennelijk reden genoeg dat het bericht al bijna 18 jaar op de site blijft staan.

Hahahahaha, mothaf**kers, ik ben de HACKER, en Jimmy, bedankt voor de tip!!!!!!

Wanneer je de site doorgaat kom je ook genoeg reviews tegen van legendarische games. Een prachtig voorbeeld is de recensie van Half-Life 2 uit 2004. Toen vonden we het gek dat we zes jaar moesten wachten nadat het origineel verscheen.

Een van de sterkste troeven van Half-Life 2 is wel dat het de speler helemaal weet onder te dompelen in de spelwereld. De wereld voelt aan als een levendig geheel dankzij het uitstekende leveldesign, de vele details in zowel graphics en geluid en de uitstekende implementatie van de physics.

Op pagina 999 (op het moment van schrijven) vonden we een review die je weer terugbrengt naar een vergeten tijdperk. Voor 40 euro kon je een browser kopen voor je Nintendo DS waarbij je ook nog eens de GBA-port op de DS moest gebruiken voor 4 MB extra werkgeheugen. Vooral de onderstaande zin zorgde voor een warm gevoel.

Java ondersteuning zit er weer wel op, maar in beperkte mate. Zo was ik benieuwd of een online-applicatie als MSN Webmessenger zou werken op de DS browser, maar dat is helaas niet mogelijk.

Dit artikel delen:

Lees meer

De strijd barst los in Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia Update: Diego Maradona wil Konami aanklagen vanwege PES 2017
2

Reacties op: Zoektocht door de historie van Gamer.nl

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • MaTriX

  • 3 april 2017 21:02
  Volwassen tja nu de bezoekers nog :).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • XtraLinkUK

  • 4 april 2017 07:43
  Ja, ik zit pas sinds 2003 of 4 op de site. Jammer genoeg ook een keer gebanned door m'n nog niet zo volwassen gedrag. :p

  Erwin Bergevoet had altijd de leukste reviews. De review van FFXII lees ik soms nog wel eens terug. Geschreven door Ron. Ook Hellfire (even z'n naam kwijt) schreef nog een leuke review over de Sims.

  De site is de laatste paar jaar wel erg rustig geworden. Na de review van Modern Warfare hehe.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.