Special
Fortnite

Zo speel je crossplay in Fortnite: Battle Royale op PS4, Xbox One, iOS en pc

Lekker samen Fortniten? Dit is hoe je het doet!

Geschreven door Bob van der Laan op
Gameland is in de ban van vechten met honderd man op een eiland. In september 2017 voegde Epic Games een free-to-play Battle Royale-modus toe aan Fortnite. Inmiddels is de game immens populair op PlayStation 4, Xbox One, pc en iOS, maar hoe speel je precies samen tussen verschillende platforms?

De mobiele versie van Fortnite: Battle Royale is nu voor iedereen beschikbaar op iOS. Dit artikel wordt geüpdatet wanneer de Android-versie wordt uitgebracht.

Dankzij de 3.4.0-update is crossplay in Fortnite: Battle Royale makkelijker dan ooit.

De Battle Royale-modus heeft waarschijnlijk geen uitleg nodig, maar nog even voor de duidelijkheid: je moet zo lang mogelijk zien te overleven op een map met honderd spelers, waar wapens en bouwmaterialen te vinden zijn om je mee te verdedigen. Vervolgens wordt er een cirkel gevormd rond de map die steeds kleiner wordt. Aan de speler de uitdaging om in de cirkel te blijven en te overleven.

Wat nog niet iedereen weet is dat Fortnite: Battle Royale ook een van de weinige game is waarbij spelers op PlayStation 4, Xbox One, pc, iPhone en binnenkort Android samen kunnen gamen dankzij de crossplay-functionaliteit. Wel zijn er enige haken en ogen hieraan. Lees hieronder hoe je met weinig moeite een potje met je vrienden kan doen tussen de verschillende platforms.

PS4 vs. Xbox One

Vlak nadat Epic Games de Battle Royale-modus toevoegde aan Fortnite vorig jaar was er een bug ontstaan waardoor gamers op PS4 en Xbox One een paar uur lang met elkaar konden spelen, iets wat normaal nooit mogelijk is.

Epic Games claimde destijds dat het mogelijk was om tegen elkaar te spelen vanwege een "configuratieprobleem" dat al snel weer verholpen was. De reactie van Xbox-hoofd Phil Spencer op het probleem was toen; "Van mij hadden ze het zo mogen houden." Helaas is het inmiddels niet meer mogelijk voor PS4- en Xbox One-spelers om met samen Battle Royale te spelen. Sinds update 3.3 kunnen Xbox One-gebruikers ook cross-platform spelen met anderen op pc en mobiele platforms.

Helaas is het op dit moment niet mogelijk voor Fortnite-spelers tussen PS4 en Xbox One om gezamenlijk Battle Royale te spelen.

Maak een Epic Games-account aan

De eerste stap om samen te kunnen spelen is dat de pc-speler een Epic Games-account heeft aangemaakt en de Epic Games-launcher, waar Fortnite binnen te spelen is, gedownload heeft. Dit duurt niet lang en is volledig gratis te doen via de website van Epic.

Voor een speler van Fortnite Mobile is het de bedoeling om bij het opstarten van de game in te loggen met zijn of haar Epic Games-account, of er eentje aan te maken.

Stuur een vriendschapsverzoek

Bij de tweede stap maakt het niet uit of het de PS4-, pc- of Mobile-speler aan de slag gaat. Het is de bedoeling om in de lobby van Battle Royale de medespeler toe te voegen aan de vriendenlijst. Dit kan door via start naar Epic Friends te gaan. Hier kan gezocht worden naar de gebruikersnaam van de vriend om deze toe te voegen.

Speel samen

Bij de laatste stap kan er dan eindelijk met je vrienden van een ander platform Fortnite: Battle Royale gespeeld worden.

Zoals bij een normaal potje moet de speler binnen de Battle Royale-hub zich bij de vriend toevoegen door op een van de plusjes te klikken die rond het personage staan. Hier krijgt de speler een lijst met vrienden te zien die om het moment online zijn op Fortnite: Battle Royale. Zoek hier je vriend in op, selecteer deze en klik op Join Party. In de vriendenlijst op PlayStation 4 kan er gemakkelijk gekozen worden tussen PlayStation Network- en Epic Games-vrienden.

Let op dat wanneer er gespeeld wordt met minder dan drie spelers de game-modus nog op squad staat in plaats van duo. Schakel dit naar duo's zodat jullie niet tegen meer tegenstanders moet strijden of met vreemde spelers terecht komt in een party. In totaal kunnen vier spelers in een party zitten, waarvan het niet uitmaakt hoeveel op PS4, Xbox One of pc spelen.

Nu kan het potje Battle Royale beginnen en is de jacht op de Victory Royale-titel geopend! Heb je nou nog moeite om deze prijs binnen te halen? Lees dan het tips-artikel van onze vrienden van InsideGamer.

Progressie

Wanneer het Epic-account gekoppeld is aan Xbox Live of PlayStation Network, wordt de gemaakte progressie meegenomen tussen de verschillende platforms. Zo is het mogelijk om challenges te halen op het ene platform, waarna de speler vervolgens op een ander platform verder kan gaan hiermee. Ook vrijgespeelde cosmetische items worden gedeeld over alle platforms.

Meer weten over Fortnite: Battle Royale? Bekijk dan ons overzichtsartikel met de laatste updates.

Dit artikel delen:

Lees meer

Microtransacties verdwijnen uit Middle-earth: Shadow of War Is OLED geschikt voor gamen?
6

Reacties op: Zo speel je crossplay in Fortnite: Battle Royale op PS4, Xbox One, iOS en pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • MelvinChowder

    • 23 februari 2018 11:54
    Mooi artikel en een goede aansluiting op het laatste Fortnite artikel.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • BobvdLaan

    • 23 februari 2018 13:27
    @MelvinChowder Bedankt! :)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • jvdsteeg

    • 23 februari 2018 17:05
    bij mij staat er alleen invite en geen join hoe kan dat?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • spreadthehate

    • 23 februari 2018 17:12
    @jvdsteeg

    Dan heeft de tegenpartij hem of op privé staan of zit al in een potje te spelen volgens mij.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • jvdsteeg

    • 23 februari 2018 17:46
    @spreadthehate hoe verander je dat dan? als ie op prive staat?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • BeastFOOD

    • 23 februari 2018 21:44
    Ik vind het dus een beetje gek dat je kan crossplayen tussen pc en ps4. Pc heeft sowieso de betere controls voor dit spel dus heeft altijd een voordeel lijkt mij? De beste pc speler vs de beste ps4 speler, de pc speler wint, toch? Speel zelf PS4 btw.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.