Special
Red Dead Redemption 2

Zo krijg je de beste paarden in Red Dead Redemption 2

Giddy up!

Geschreven door Rick Bloemzaad op
In Red Dead Redemption 2 dienen paarden als primair vervoersmiddel om snel te kunnen reizen, te jagen, vijanden te kunnen ontlopen en nog veel meer. In de game zijn er vele soorten paarden waarover spelers kunnen beschikken waarvan elk soort verschillende kwaliteiten heeft. Het is daarmee moeilijk te bepalen wat het beste paard is, aangezien elk paard zijn kwaliteiten en tekortkomingen heeft. In ieder geval zetten wij de beste paarden op een rij die statistisch eruit springen ten opzichte van de rest.

In totaal zijn er negentien soorten paarden in Red Dead Redemption 2. De kwaliteiten van deze paarden worden bepaald op basis van vier soorten statistieken; gezondheid, acceleratie, snelheid en uithoudingsvermogen. Daarnaast is er ook een apart statistiek voor wendbaarheid. Wendbaarheid wordt bepaald op basis van hoe snel en goed het paard reageert op de besturing. Deze wendbaarheid varieert tussen de gradaties Heavy, Standard, Race of Elite.

De statistieken kunnen op verschillende manieren verbeterd worden. Zo kan een goede band tussen speler en paard de kernwaarden van de gezondheid en uithoudingsvermogen verhogen. De band tussen speler en paard is verdeeld over vier niveaus. Hoe beter de band, hoe meer voordelen.

Red Dead Redemption 2

De band kan vergroot worden door variërende activiteiten, zoals voeden, wassen, kammen, aaien en er simpelweg erop rijden. Wanneer de band verbeterd wordt, kan je met het paard door moeilijkere wegen verplaatsen, kan het paard van een verdere afstand worden geroepen en is het moeilijker voor dieven om jouw paard te stelen.

Een andere manier om statistieken te verhogen is met een betere uitrusting voor het paard. Dit geldt voor voorwerpen, zoals zadels en stijgbeugels. Ieder van deze voorwerpen heeft weer andere voordelen die van waarde kunnen zijn voor het optimaliseren van het paard.

Red Dead Redemption 2

White Arabian Horse

De White Arabian Horse is het beste paard in Red Dead Redemption 2 dat door spelers verkregen kan worden zonder ervoor te hoeven betalen. Het witte paard beschikt over een wendbaarheid van de beste categorie en kan uitsluitend gevonden worden bij Lake Isabella in Grizzlies West, Ambarino.

Als de spelers het paard in het wild wil krijgen, moet dat voorzichtig gedaan worden. Bij het vinden van het paard moet de speler langzaam naar het paard lopen. Als het paard zenuwachtig begint te worden moet de speler ,tijdens het benaderen van het paard, het dier kalmeren om te voorkomen dat het vlucht. Wanneer de speler uiteindelijk op het paard kan klimmen, probeert het de speler eraf te gooien. Tijdens dit proces moet de speler het beest kalmeren door de linkerstick in te klikken om het paard nogmaals te kalmeren en het te claimen als jouw nieuwe kameraad.

Het paard heeft een prijswaarde van 1.200 dollar en kan verkocht worden voor maximaal 360 dollar, afhankelijk van hoe goed de band is tussen de speler en het paard. Hoe beter de band, hoe groter de opbrengst.

Statistisch gezien blinkt de White Arabian Horse uit bij de snelheid, acceleratie en wendbaarheid. Met name de snelheid kan met een sterkere band nog veel meer verhoogd worden. De White Arabian Horse bezit een algemene score van 60 uit 100 punten.

Red Read Redemption 2

Black Arabian Horse

Vergeleken met de White Arabian Horse is de Black Arabian Horse een paard dat niet in het wild gevonden kan worden en uitsluitend gekocht kan worden. Net als zijn voorganger beschikt dit paard over een Elite wendbaarheid en valt het onder hetzelfde ras.

De Black Arabian Horse kan gekocht worden na het voltooien van hoofdstuk vier en is uitsluitend beschikbaar bij het stal in Saint Denis. De prijswaarde bedraagt 1.050 dollar en kan verkocht worden voor maximaal 997,50 dollar (bij het stal) afhankelijk van de band tussen de speler en het paard.

De Black Arabian Horse heeft vergelijkbare statistieken met die van de White Arabian Horse. Echter blinkt dit paard uit met een ietwat betere uithoudingsvermogen en gezondheid. Uiteindelijk is dat goed voor een algemene score van 64 uit 100 punten. Net als de White Arabian Horse kan dit paard nog flink groeien in snelheid, maar ook acceleratie.

Red Dead Redemption 2

Rose Grey Bay Arabian Horse

Als laatst is er de Rose Grey Bay Arabian Horse. Dit paard kan ook uitsluitend verkregen worden door het kopen bij een stal. Spelers kunnen over dit paard beschikken wanneer het eerste deel van het epiloog is voltooid. Het paard kan vervolgens uitsluitend verkregen worden bij de stal in Blackwater. Net als de andere twee paarden beschikt ook dit paard over de beste categorie aan wendbaarheid.

De Rose Grey Bay Arabian Horse heeft een prijswaarde van 1.250 dollar en kan (bij de stal) verkocht worden voor maximaal 1.187,50 dollar met de beste mogelijk band tussen paard en speler. Spelers kunnen er ook voor kiezen om het paard te verkopen bij een Horse Fence voor maximaal 375 dollar.

De Rose Grey Bay Arabian Horse blinkt ten opzichte van de andere paarden vooral uit bij de statistieken van de gezondheid en uithoudingsvermogen. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om te optimaliseren in snelheid en acceleratie. Met deze statistieken scoort de Rose Grey Bay Arabian Horse 68 uit 100 punten.

Red Dead Redemption 2

Voor ieder wat wils

Deze algemene scores mogen dan wel een graadmeter zijn voor de kwaliteiten van de paarden, echter zijn er nog andere paarden met vergelijkbare statistieken. Ondanks dat er geen individueel paard aan te wijzen is om als beste te labelen, kan wel gezegd worden dat het ras van de Arabian Horse tot de ware elite behoort binnen de game.

Er zijn ook andere paardenrassen met vergelijkbare kwaliteiten, zoals de Andalusian, Ardennes, Missouri Fox Trotter en de Turkoman. Deze paarden kunnen als alternatief gelden in het geval dat de speler niet zoveel geld te besteden heeft of niet de moeite wil doen om een paard in het wild te zoeken. Met negentien paardenrassen is de keuze in Red Dead Redemption 2 in elk geval reuze.

Red Dead Redemption 2 is verkrijgbaar op Xbox One en PS4.

Dit artikel delen:

Lees meer

Pokémon: Let's Go wordt mogelijk de laatste game van regisseur Junichi Masuda Mario-stemacteur Charles Martinet aanwezig op Heroes Dutch Comic Con
13

Reacties op: Zo krijg je de beste paarden in Red Dead Redemption 2

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Alpaca

  • 2 november 2018 12:15
  Heeft het soort (warhorse, ridinghorse etc.) geen effect op het gedrag van je paard? Naar mijn gevoel schiet mijn huidige ridinghorse veel eerder in de stress dan mijn vorige warhorse. Deze was alleen ook niet bestand tegen een botsing met de trein. R.i.p. Toothless. Je was een lief paardje.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 2 november 2018 13:06
  Was zelf uren op zoek naar die white arabian maar een kennis had het dier heel snel te pakken.

  Ter zijner tijd koop ik die zwarte arabian ook nog wel maar voorlopig ben ik dik tevreden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Clausbmf666

  • 2 november 2018 18:23
  @bigds9fan knalde die white bison af en daar liep die white arabian zo langs me. En meteen gevangen. Duurde wel.even om te tammen hij rende steeds berg op.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ayho

  • 2 november 2018 13:21
  Ik heb de witte arabian horse. Lekker snel maar fragiel klein paardje en ook nog eens een stress kip. Niet echt blij mee. Geef mij maar warhorse. Warhorse kan aardig wat hebben en schrikt niet zo snel maar wel trager.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 2 november 2018 13:39
  @Ayho vind het fragiel nog wel meevallen. Heb er een aantal smakken meegemaakt maar ze staat zo weer op.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ayho

  • 2 november 2018 17:42
  @bigds9fan wel vaak bijna dood terwijl warhorse amper hp verliest. Het ging bij mij paar keer net goed. Ik had eerst een warhorse en daarmee kon ik meer risicos nemen tijdens exploren ( shortcuts nemen of stijle berg op )dan arabian horse.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  violentchild

  • 2 november 2018 13:22
  Ik gebruik de warhorse, Ardennes, van de preorder code. Prima beest bijna niet kapot te krijgen menige smak mee gemaakt zonder problemen :D zal alleen niet super snel zijn ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  spreadthehate

  • 2 november 2018 14:42
  Ik vraag mij af, wat als die Warhorse dood gaat ben je hem dan kwijt?
  Lijkt me niet toch.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sander999

  • 2 november 2018 15:43
  @spreadthehate
  Je kan 'm dan opnieuw kopen bij de stables.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  spreadthehate

  • 2 november 2018 16:37
  @Sander999

  Kopen ja? Zelfs als het een pre-order bonus paard is?
  Hij was gratis, eerste aanschaf in de stal omdat het een pre-order bonus is.

  Ik ga het in ieder geval niet testen zolang het niet nodig is :p

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  EnkiEridu

  • 2 november 2018 15:15
  De White arabian is zeker alleen maar vrouwelijk heb nog geen mannetje gevonden wat ik eigenlijk liever wil.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aces-82

  • 2 november 2018 17:19
  Ik heb er al 7 versleten ondertussen….. ik koop niks meer haha vang ze lekker in het wild

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • KingLoekie85

  • 4 november 2018 11:24
  Nog steeds met nummer 2, op een of andere manier blijf ik netjes voor het paardje zorgen :-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.