Special

Update: Zo behaal je de Weekly Challenges in Fortnite: Battle Royale

Lees hier wat je elke week te doen staat

Geschreven door Bob van der Laan op
Sinds de start van het derde seizoen van Fortnite: Battle Royale heeft Epic Games elke week een aantal challenges in de aanbieding. Hiermee kunnen spelers met een Battle Pass extra XP, Battlestars en Tiers kunnen verdienen door minimaal vier te voltooien .

Week 1

Deal damage with Pistols to opponents - 5 Battlestars

Met de eerste challenge heeft Epic voor een makkelijke gekozen. Spelers moeten namelijk minimaal 500 damage doen aan tegenstanders door wapens uit de Pistol-klasse te gebruiken. Dit betekent dat zowel het normale pistool, de Revolver, Suppressed Pistol en de nieuwe Hand Cannon gebruikt kan worden voor het voltooien van de opdracht.

Speel een potje en gebruik eens een Pistol om tegenstanders aan te vallen, deze kunnen namelijk ook erg handig van pas komen tijdens gevechten op kleine afstanden erg goed van pas komen.

Search Chests in Pleasant Park - 5 Battlestars

Voor de tweede challenge moet er afgereisd worden naar een speciale plaats op de map: Pleasant Park. In dit stadje moeten spelers namelijk zeven chests openen om de opdracht te voltooien.

Doe je oortjes in, zet je wat geluid wat harder en ga goed af op het hemelse geluid af van de gouden chests. In Pleasant Park kunnen deze op de volgende locaties gevonden worden:

 • In de zolders, hondenhokken en garages van gebouwen.
 • In de kelder van het witte huisje ten Zuid-Westen van Pleasant Park.
 • In het midden van het voetbalveld ten Zuiden van Pleasant Park.
 • Onder de overkapping in het midden van Pleasant Park.
 • In de onderruimte van het blauwe huis ten oosten van Pleasant Park.

Revive Players - 5 Battlestars

Deze opdracht is er eentje om te doen met medespelers. Hierbij moeten namelijk 5 spelers gerevived worden om de challenge te voltooien. En dat kan als je met medespelers in een duo of squad gaat spelen.

Wanneer een van je medespelers namelijk Knock-out raakt kan deze weer tot leven worden gewekt. Dit duurt zo'n tien seconden en kan gedaan worden door naast de speler te gaan staan en de juiste toets in te drukken. Zorg er wel voor dat je zelf veilig bent voordat je begint met reviven, anders wordt je zelf afgemaakt.

Visit a Llama, Fox, and a Crab - 5 Battlestars


Epic laat je met de vierde challenge de hele map over vliegen. De opdracht luidt namelijk als volgt: ga langs bij de ijzeren lama, stenen vos en houten krab langs die verspreid zijn over de Battle Royale-map. Deze bouwsels zijn op de volgende locaties te vinden:

De Llama komen we op het uitsterste puntje tegen ten noorden-westen van de nieuwe locatie Junk Junction. Om precies te zijn staat het bij de coördinaten B-1. Net buiten het bos van Wailing Woods komen we op de coördinaten J-3 de Fox tegen. In het moeras van Moisty Mire staat op een bergje in het zuid-westen op de coördinaten H-10 de Crab.

Land bovenop de constructies en sloop voor de zekerheid een aantal stukken. Zo kan Epic zien dat je er echt bent geweest.

Follow the treasure map found in Dusty Depot (Hard) - 10 Battlestars

Deze opdracht is door Epic gelabeld als hard, maar is juist eigenlijk best makkelijk te voltooien. Eigenlijk zouden spelers eerst af moeten reizen naar Dusty Depot om daar een schatkaart te ontrafelen. Op deze staan namelijk de symbolen van een vulkaan, stoel en huis.

Maar met deze tip kan het op een gemakkelijkere manier gedaan worden. Vlak onder Shifty Shafts in namelijk een kleine locatie waar de schat te vinden is. Bij deze locatie staat op een heuveltje een boom, zoals te zien is op onderstaande afbeelding. Loop hier naar toe en wacht bij de boom tot dat de gouden Battlestar tevoorschijn komt.

Sniper Rifle Eliminations (Hard) - 10 Battlestars

Deze opdracht luidt simpel; breng een tegenstander om het leven door middel van een wapen uit de Sniper Rifle-klasse. Dit zijn de Bolt-Action Sniper Rifle, Semi-Auto Sniper en de nieuwe Hunting Rifle.

Eliminate opponents in Fatal Fields (Hard) - 10 Battlestars


Voor de laatste opdracht van deze week moet je minimaal drie tegenstanders ombrengen in het platteland van Fatal Fields. Deze challenge moet te doen zijn, omdat er in het gebied best veel loot te vinden is.

Week 2

Use a Launchpad - 5 Battlestars


Het enige wat je voor deze opdracht moet doen is het gebruiken van een Launch Pad. Hiermee krijg je de kans om opnieuw naar een locatie te gliden, zoals wanneer het spel begint en er uit de Battlebus gesprongen moet worden.

Dit item kan los gevonden worden of in chests en supply drops. Om de Launch Pad te gebruiken moeten spelers eerst een ondergrond bouwen waar het item op kan staan.

Deal damage with Assault Rifles to opponents - 5 Battlestars

Dit is misschien wel een van de makkelijkste challenges; deel in totaal 1000 damage uit aan tegenstanders door middel van een Assault Rifle, de meest gebruikte klasse uit het spel.

Tijdens de challenge kan er gebruik gemaakt worden van de Assault, Burst- en Scoped Rifle en SCAR.

Search Chests in Wailing Woods - 5 Battlestars


Na een van de makkelijkste challenge gaan we direct over naar een van de moeilijkste. Terwijl Epic er geen hard bij heeft gezet, is deze daadwerkelijk een erg lastige. Dit komt namelijk doordat vrijwel alle chests in het kleine doolhof in het midden van het bos staan. Hier is het door de challenge erg druk en is de kans klein om 'm te voltooien.

Maar er is nu een andere manier om aan een chest te komen in Wailing Woods. Pal tussen het bos en Lonely Lodge staat een klein gebouwtje met daarin een chest. Technisch gezien telt deze niet als Wailing Woods, maar als je de chest op de juiste manier opent telt ie wel. De manier om dit te doen luidt als volgt; bouw een trap, aan de kant van Wailing Woods, tegen het gebouwtje aan en open de chest op de uiterste afstand.

Dance in different forbidden locations - 5 Battlestars

Ook met deze challenge moet je de hele map afgaan om 'm te voltooien. Bij vijf locaties moet er bij speciale verkeersborden een dans-emote gebruikt worden.

De verkeersborden hebben een teken dat er niet gedanst mag worden en zijn bij de volgende locaties te vinden:

 • Junk Junction - Pal naast de ijzeren lama uit week 1.
     • Flush Factory - Onder het toiletten-standbeeld bij de ingang.
 • Pleasant Park - Bovenop de berg ten westen van de stad.
 • Tomato Town - Bij de campers op de berg ten noorden van de stad en ten westen Wailing Woods.
 • Snobby Shores - Voor het bovenste huis.


Verder kunnen ze ook nog gevonden worden bij:

 • Loot Lake - Op de steiger in het westen van het gebied.
 • Motel - Naast het zwembad van het motel boven Anarchy Acres.
 • Prison - Bij het basketbalveld in de gevangenis ten noord-westen van Moisty Mire.
 • Retail Row - Op de parkeerplaats ten noorden van de stad.
 • Racing Track - Bij het bruggetje tegenover het huis bij de Racing Track in het oosten van de map.
 • Tilted Towers - Vlakbij de Taco Shop in het westen van de stad.
 • Crates - Tussen Tomato Town en Retail Row is een klein gebiedje met een hoop containers. Hier staat in het oosten een bord.
 • Fatal Fields - Aan de steiger bij het meertje in het zuiden van de boerderij.
 • Greasy Grove - In het zuiden van van het stadje staat bij een lantaarnpaal het bord.

Search between a Pool, Windmill and an Umbrella (Hard) - 10 Battlestars


Net als bij de schatkaart van week 1 moet er bij deze challenge een code worden gekraakt om 'm te voltooien. Hoewel deze omschreven wordt als hard is deze gemakkelijk te doen.

Met de drie voorwerpen die omschreven worden doelt Epic op het zwembad bij het verlaten Motel, de windmolen op de boerderij van Anarchy Acres en de tussengelegen steengroeve dat lijkt op een paraplu.

Tussen deze locaties staan bij bij de steengroeve drie bomen op de coördinaten E-3. Om de challenge te voltooien moet er tussen de twee bomen die het dichtstbij Anarchy Acres worden gestaan totdat de gouden Battlestar tevoorschijn komt.

SMG Eliminations (Hard) - 10 Battlestars


Net als bij de eerste challenge van week 1 is het ook hier de bedoeling om een aantal tegenstanders om te brengen door een bepaalde wapenklasse te gebruiken. Deze week is dat met SMG en moeten er minimaal vijf tegenstanders afgemaakt worden.

Dit betekent dat de Tactical Submachine Guns, Submachine Guns en Suppressed Submachine Gun gebruikt kunnen worden. Deze wapens zijn vooral in close-ranged gevechten op hun best om iemand te vermoorden.

Eliminate opponents in Greasy Grove (Hard) - 10 Battlestars


Ook in week 2 is het weer de bedoeling om in een bepaalde locatie een aantal tegenstanders uit te schakelen. Deze week is dat de zuid-westelijke stad Greasy Grove.

Breng hier minimaal drie tegenstanders om en de challenge is voltooid.

Week 3

Harvest building resources with a pickaxe - 5 Battlestars


Voor deze challenge moet er veel gesloopt worden met de pickaxe. Om precies te zijn moeten er maar liefst 3.000 materialen bij elkaar geraapt worden om deze te voltooien.

Deal damage with Suppressed Weapons to opponents - 5 Battlestars


Wil je graag je tegenstanders aanvallen zonder dat ze door hebben waar je bent? Dan kan je gebruik maken van wapens met een suppressor. Deze week staat de wapenklasse centraal in de Weekly Challenges.

Het is namelijk de bedoeling om in totaal 500 damage, wat zo'n vijf levens zijn, uit te delen aan vijanden door middel van een Suppressed Pistol of Suppressed Submachine Gun.

Search Chests in Junk Junction - 5 Battlestars


In de derde week heeft Epic Junk Junction aangewezen als de locatie om een aantal chests te vinden. Om precies te zijn is de challenge pas voltooid als er zeven chests geopend zijn.

In Junk Junction zijn elf verschillende chests te vinden. Bekijk hieronder de exacte locaties:

Land on different Bullseyes - 5 Battlestars

Voor deze opdracht moet echt de hele map afgereisd worden om 'm te voltooien. Het is namelijk de bedoeling om vanuit de Battlebus op zeven verschillende Bullseyes te landen.

Deze kunnen gevonden worden bij de volgende locaties en zijn te herkennen aan de rode cirkels:

Follow the treasure map found in Snobby Shores (Hard) - 10 Battlestars


Net als bij de schatkaart-challenge uit week 1 en 2 moet ook deze week een omschrijving ontrafeld worden. Dit keer is het de schatkaart uit Snobby Shores en deze is weer makkelijk te openen.

Tussen Snobby Shores, Pleasant Park en Tilted Towers staan twee bergen met in het midden twee bomen op coördinaten C-4. Reis hiernaartoe en ga er tussen staan. Wacht een tijdje totdat de Battlestar verschijnt en activeer deze om de challenge te voltooien.

Crossbow Eliminations (Hard) - 10 Battlestars


Als speciaal item voor Valentijnsdag voegde Epic Games een kruisboog toe aan Battle Royale. Destijds schoot deze pijlen af die gevolgd werden door hartjes. Dit duurde maar even en nu schiet de kruisboog normale pijlen af. Vermoord minstens twee spelers door de kruisboog te gebruiken.

Wanneer er in duo of squad-modus gespeeld wordt, telt het ook als een tegenstander eerst met een wapen geknocked is en later afgemaakt wordt met een kruisboog.

Eliminate opponents in Salty Springs (Hard) - 10 Battlestars


Deze week is Salty Springs uitgekozen als locatie om tegenstanders af te maken. In de stad op de coördinaten F-7 is het de bedoeling om minimaal drie tegenstanders om te brengen om de challenge te voltooien.

Reis naar de stad en open het vuur.

Week 4

Deal damage with Sniper Rifles to opponents - 5 Battlestars


Maak tijdens deze challenge gebruik van je sniper-skills, want je moet aardig wat damage uitdelen aan tegenstanders. Het is namelijk de bedoeling om in totaal 500 damage uit te delen aan je vijanden. Dat komt neer op zo'n vijf tegenstanders en kan worden gedaan met de Bolt-Action, Semi-Auto- en de onlangs uitgebrachte Hunting Sniper Rifle.

Search Chests in Flush Factory - 5 Battlestars


Deze week is het de bedoeling om zeven Chests te openen in Flush Factory. Chests zitten in deze locatie iets meer verstopt dan bij andere dus bekijk hieronder waar ze precies allemaal te vinden zijn:

Search Supply Drops - 5 Battlestars


In de loop van de potjes verschijnen er grote blauwe kratten uit de lucht met daarin verschillende items. Het aantal Supply Drops verhoogt naarmate een potje vordert. Als het potje op zijn eind begint te lopen verschijnen er grote aantallen.

Open minstens drie Supply Drops om de challenge van deze week te voltooien. Duurt het je te lang totdat de drops geland zijn, dan heb je de optie om de ballon boven het krat stuk te schieten. Hierdoor valt de Supply Drop in een keer naar beneden, maar let wel op dat tegenstanders dan kunnen zien en horen waar je je bevindt.

Visit different Ice Cream Trucks - 5 Battlestars


Verspreid over de map heeft Epic Games veertien ijscowagens geplaatst. Tot dus ver hadden deze tijdens de game, behalve voor het verkrijgen van ijzer, weinig nut. Maar deze week komen ze daadwerkelijk van pas. Het is namelijk de bedoeling om langs vijf verschillende wagens te gaan.

Ga langs vijf van de veertien onderstaande locaties om de challenge te voltooien:

Search between a Vehicle Tower, Rock Sculpture, and a Circle of Hedges (Hard) - 10 Battlestars


Deze week is er geen schatkaart gemaakt voor deze challenge, maar alleen een korte beschrijving: zoek tussen de toren van auto's, steensculptuur en de heggencirkel. Kort samengevat moet er afgereisd worden naar het moeras van Moisty Mire.

In een van de kleine meertjes op de coördinaten H-9 zit de Battlestar verstopt. Bekijk hier beneden wat de precieze locatie is:

Trap Eliminations (Hard) - 10 Battlestars

Voor deze challenge moet er gebruik gemaakt worden van traps. Deze kunnen gevonden worden in Chests, Supply Drops en als Floor Loot en kunnen flink wat damage doen aan tegenstanders.

Voor de challenge is het de bedoeling om minstens één tegenstander om te brengen. De handigste locatie om deze challenge te doen is Tilted Towers, omdat deze locatie vrijwel altijd druk is en vol staat met verschillende gebouwen waar je traps kan verstoppen.

Eliminate opponents in Tomato Town (Hard) - 10 Battlestars


Breng voor de laatste challenge van deze week drie tegenstanders om in Tomato Town. Dit klink niet moeilijk, maar toch heeft Epic het omschreven als hard. Dit omdat het stadje niet erg populair is onder spelers, klein is en niet een hoop loot heeft.

Hierdoor moet je ervoor zorgen dat je als een van de eerste in de stad land om loot te bemachtigen en vijanden uit te schakelen.

Week 5

Use the Bush - 5 Battlestars


Doordat veel spelers aan het begin van Battle Royale zich vaak schuil hielden in bosjes bracht Epic er een speciaal item voor naar de gamemodus; de Bush. Hiermee kunnen spelers zich verkleden als een bosje en vallen ze bijna niet op als ze zich goed verstoppen naast bijvoorbeeld echte bosjes.

Voor deze challenge is het de bedoeling om dit item een keer in te schakelen. De Bush is te verkrijgen uit Chests en Supply Drops.

Search Chests in Moisty Mire - 5 Battlestars


In week 5 moet er wederom afgereisd worden naar het moeras van Moisty Mire. Dit keer niet voor een Battlestar, maar voor de vele Chests die zich daar bevinden. In totaal moeten er zeven geopend worden om de challenge te voltooien.

Bekijk hier beneden waar de Chests zich in Moisty Mire bevinden:

Deal damage with a Pickaxe to opponents - 5 Battlestars


Deel in totaal 200 damage uit aan tegenstaders met de Pickaxe. Om dit te halen moet een tegenstander minimaal tien keer geslagen worden met een Pickaxe, elke hit doet namelijk zo'n tien damage.

Het telt ook als je in duo of squad-modus een tegenstander knocked out schiet en daarna dood slaat met de Pickaxe.

Visit different Gas Stations in a single match - 5 Battlestars


Voor deze challenge moeten er in een enkel potje drie van de acht tankstations bezocht worden die zich verspreid over de map bevinden.

Deze tankstations bevinden zich op de volgende locaties:

 • Pleasant Park (2x)
 • Tomato Town
 • Greasy Grove
 • Lucky Landing
 • Salty Springs
 • Voetbalstadion op C-5
 • Tussen de Prison en Moisty Mire op I-7

Follow the treasure map found in Anarchy Acres (Hard) - 10 Battlestars


Epic heeft voor week 5 weer wel een schatkaart verstopt. Dit keer is ie te vinden in een schuurtje in Anarchy Acres. Op de kaart zien we de lama uit week 1, een ingang van een locatie, een steen en een huis. Al deze afbeeldingen verwijzen naar een rots vlak bij Junk Junction.

Reis af naar de schroothoop en zoek naar de steen op coördinaten B-2. Ga hier naast staan, wacht een tijdje en de Battlestar verschijnt vanzelf. Activeer deze en de challenge is voltooid.

Pistol Eliminations (Hard) - 10 Battlestars


Schakel drie tegenstanders uit door middel van een wapen uit de Pistol-klasse en de challenge is voltooid. Dit kan geburen met het normale pistool, de Revolver, Suppressed Pistol en de nieuwe Hand Cannon gebruikt kan worden voor het voltooien van de opdracht.

Eliminate opponents in Tilted Towers (Hard) - 10 Battlestars


Als misschien wel de drukst bezochte locatie van elk potje Fortnite: Battle Royale vinden hier veel kills plaats. Door deze challenge zal Tilted Towers nog drukker zijn dan ooit.

Het is de bedoeling om minstens drie tegenstanders uit te schakelen in de stad, succes!

Week 6

Deal damages with SMGs to opponents - 5 Battlestars

Doe in totaal vijfhonderd damage uit aan tegenstanders door een Tactical Submachine Gun, Submachine Gun of Suppressed Submachine Gun te gebruiken in Battle Royale.

Search Chests in Anarchy Acres - 5 Battlestars

Deze week moet er een bezoekje gebracht worden aan de boerderij Anarchy Acres. Op deze locatie moeten namelijk zeven chests worden geopend. Bekijk hier beneden waar deze precies te vinden zijn:

Place a Cozy Campfire - 5 Battlestars


In de 2.1.0-update voegde Epic het Cozy Campfire toe aan Battle Royale. Met dit item kunnen spelers hun levens met 2 HP per seconden verhogen tot maximaal 50 nieuwe HP. Het item is in elke spawn-mogelijkheid te vinden en heeft een blauwe zeldzaamheid. Deze week is het de bedoeling om een Cozy Campfire te bemachtigen en deze te plaatsen, dit kan alleen boven op een zelfgebouwde plank.

Summit different Mountains Peaks - 5 Battlestars


Voor deze challenge moeten er tien verschillende toppen van bergen bezocht worden. Om de opdracht te voltooien moet er naar de top van tien van de onderstaande bergen afgereisd worden. Wanneer de top wordt bereikt is er een gloeiende witte paal te zien. Loop hier naar toe en de paal onthult jouw banner, dit betekent dat de top behaald is.

Search between a Metal Bridge, Three Billboards, and a Crashed Bus (Hard) - 10 Battlestars


Voor deze challenge moet er afgereisd worden naar een bergje tussen Salty Springs en Shifty Shafts op de coördinaten E-7. Hier leidt namelijk het raadseltje van deze week naar toe: zoek tussen de metalen brug, drie billboards en de gecrashte Battlebus.

Ga naar de berg toe en waacht totdat de Battlestar tevoorschijn komt. Activeer deze en de challenge is voltooid.

Explosive Weapon Eliminations (Hard) - 10 Battlestars


Breng om deze challenge te voltooien minstens drie tegenstanders om het leven door het gebruiken van explosieven. Dit kan door een RPG, Grenade Launcher, Grenade te gebruiken, of de onlangs toegevoegde Remote Explosives en Guided Missile.

Eliminate opponents in Retail Row (Hard) - 10 Battlestars


Voor de laatste challenge van deze week is het de bedoeling om drie vijanden om te brengen in Retail Row.

Meer weten over Fortnite? Check dan onze overzichtspagina voor alle nieuwtjes en tips omtrent de Battle Royale-game voor pc, Xbox One, PlayStation 4 en iOS.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuws van de Week: Sea of Thieves en Virtual Reality De gamereleases van april 2018
0

Reacties op: Update: Zo behaal je de Weekly Challenges in Fortnite: Battle Royale

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.