Special
Red Dead Redemption 2

Wat we nu weten over Red Dead Redemption 2

De teloorgang van het bandietenleven

Geschreven door Jacco Peek op
Rockstar Games is eigenzinnig, mysterieus en bepalend voor de industrie. Het marketingtraject voor Red Dead Redemption 2 voelt enerzijds flexibel en anderzijds tot in de puntjes uitgelijnd in aanloop naar de release. Vorige week verscheen de spectaculaire derde trailer van de game, die het verhaal en enkele snippers van de gameplay uitlicht. Lees hieronder wat we op basis van de nieuwe beelden en verschenen previews al weten over Red Dead Redemption 2. Let op, dit artikel bevat milde spoilers voor het vorige deel in de reeks.

Een aantal belangrijke aspecten over de setting was al bekend, waaronder het feit dat de game zich afspeelt voor het Red Dead Redemption. De nieuwe trailer geeft ons zelfs een jaartal, namelijk 1899, twaalf jaar voor de gebeurtenissen in Red Dead Redemption. Met de voorloper vertelt Rockstar het verhaal over de bende waar John Marston deel van uitmaakte, en hoe deze op de knieën werd gebracht door de aanstormende moderne tijd.

Red Dead Redemption

Arthur, Dutch en John

Red Dead Redemption 2 draait om een van de laatste groep bandieten van het Wilde Westen. Onder leiding van Dutch van der Linde bedriegt, steelt en doodt de bende flink wat af, totdat de federale overheid besluit de bezem door het land te halen. Een belangrijke gebeurtenis hierbij is de overval in het stadje Blackwater, bekend uit het eerste deel, die faliekant misgaat. De bende is gedwongen te vluchten voor agenten en huurmoordenaars, waardoor er onder verschillende leden twijfels ontstaan over de houdbaarheid van hun leven.

Ook Arthur Morgan heeft het moeilijk. Als speelbare protagonist en rechterhand van Dutch lijkt ook bij hem het dilemma te ontstaan over het bandietenbestaan en zijn veiligheid. In de trailer zien we dan ook dat Dutch van der Linde zijn ‘zonen’ bijeen probeert te houden en wellicht langzaam zijn verstand verliest, iets waar in het eerste deel regelmatig over wordt gesproken. Dit is het verhaal over hoe de bende uiteenviel en welke rol Arthur daarin speelde.

Het verband tussen Red Dead Redemption en deze prequel is sterk. Veel van dezelfde personages keren terug en de nieuwe trailer bevestigt dat zelfs John Marston een rol speelt in de game. Hij is te herkennen aan zijn littekens en is duidelijk in moeilijkheden, terwijl Arthur hem met interesse gadeslaat. Ook andere sleutelfiguren uit het eerste deel keren terug, waaronder Bill Williamson, Javier Escuella en ‘Uncle’, die Marstons vrouw en zoon onder zijn hoede neemt op zijn boerderij. Wellicht de meest opwindende onthulling is die van Edgar Ross, het personage dat John Marston in Red Dead Redemption dwingt zijn oude bendeleden op te sporen, en bepalend is voor de loop van het verhaal.

Red Dead Redemption 2

Gameplay

Afgaande op verschillende studiobezoeken bij Rockstar betreft een aanzienlijk deel van de derde trailer gameplay. Enkele passages zijn vrij duidelijk, zoals Arthurs takedown van een vijand of het kroeggevecht, maar andere beelden zijn lastiger te onderscheiden als gameplay. De scène waarin Arthur en het vrouwelijke bendelid Karen door een brandend huis kruipen oogt als in-game beeldmateriaal, evenals sommige paardrijscènes. In Red Dead Redemption 2 functioneren paarden overigens als meer dan een vervoersmiddel. Ze dragen het grootste deel van Arthurs spullen zijn daarom belangrijk om niet uit het oog te verliezen. Spelers bouwen gedurende de game een band op met hun ros, waardoor paarden zich steeds beter gedragen in stressvolle situaties.

De trailer hint ook sterk naar de grotere focus op jagen. Als tweede vaderfiguur van de bende hoort Arthur de groep te voorzien van gejaagd wild uit de bossen en wordt er geklaagd als hij dit niet doet. Spelers kunnen voor verschillende aanpakken kiezen, zoals een hert luidruchtig doorzeven met kogels of het beest juist proper houden door een pijl en boog te gebruiken. Dit heeft effect op de kwaliteit van het vlees en de prijs die je ervoor krijgt. De keuze tussen wild verkopen of delen met de groep heeft daarnaast invloed op de algemene moraal en is een van de factoren in het nieuwe keuzesysteem in Red Dead Redemption 2.

Arthur wordt zowel in cruciale situaties, zoals tijdens een bankoverval, als in gesprekken met personages voor dilemma’s gezet. Tijdens de actie bepaalt een keuze soms het verloop van een missie en in meer casual gevallen kan het een zijmissie opleveren. Overvallen zijn waarschijnlijk een groot onderdeel van de gameplay en besluiten een kluis op te blazen waarschuwt bijvoorbeeld de politie, terwijl een andere aanpak dit misschien niet doet. Keuzes maken vermoedelijk ook onderdeel uit van het honor en fame-systeem uit Red Dead Redemption, dat bepaalt hoe npc’s op Arthur reageren.

Red Dead Redemption 2

Genoeg mysteries

Helaas heeft Rockstar nog geen échte gameplayvideo uitgebracht waarin we de game duidelijk kunnen aanschouwen. Zo hebben we nog niets gezien van het schietsysteem en de terugkerende Dead Eye, noch de sloot aan minigames. Ook blijft het een mysterie waar de game zich exact afspeelt en hoe groot de wereld is. Het stadje Blackwater en het dorpje dat veel wegheeft van Armadillo hinten ernaar dat er overlap bestaat met het eerste deel, maar de jachtgebieden van New Hannover zijn bijvoorbeeld gloednieuw. Ongetwijfeld is er veel variatie in de spelwereld, en anders zorgt de beruchte sneeuwstorm uit 1899 daarvoor.

In aanloop naar de release op 26 oktober valt er in ieder geval nog genoeg te onthullen. We wachten nog steeds op pure gameplaybeelden en de multiplayermodus is zelfs helemaal nog niet onthuld. Volgende maand belooft Rockstar Games meer informatie vrij te geven, maar zoals altijd is het een mysterie hoeveel wijzer we er van worden. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om er op uit te trekken in de wereld van Red Dead Redemption 2.

Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober voor PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen:

Lees meer

Ubisoft onthult nieuw seizoen voor Rainbow Six Siege Codename: Savage-map voor PUBG keert terug als Sanhok
0

Reacties op: Wat we nu weten over Red Dead Redemption 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.